Man die pizza stal, betaalt restaurant 13 jaar later terug

De man zat dertien jaar geleden op droog zaad en besloot de pizza te 'betalen' met een ongedekte cheque. Zo hoefde zijn kind geen honger te lijden.
Thinkstock De man zat dertien jaar geleden op droog zaad en besloot de pizza te 'betalen' met een ongedekte cheque. Zo hoefde zijn kind geen honger te lijden.
Er is nog hoop voor Peter Goossens, die een klein fortuin tegoed heeft van een stel tafelschuimers. Een man die dertien jaar geleden zo wanhopig was dat hij in een restaurant een ongedekte cheque schreef om zijn hongerig kind te eten te kunnen geven, heeft zijn rekening vereffend. Mét 8 procent interest. De man is inmiddels een succesvol zakenman geworden.

De oorspronkelijke maaltijd kostte 20 dollar, maar hij betaalde het restaurant 54,39 dollar terug. Hij stuurde de restauranteigenaar ook een brief waarin hij alles verklaart.

"In 2002 schreef ik een ongedekte cheque in je pizzarestaurant. Ik had het toen financieel heel moeilijk, ik zat in zak en as. Ik had toen geen geld en thuis wachtte een hongerig kind op me. Ik schreef toen een cheque waarvan ik wist dat mijn bank hem niet zou dekken".

"Ik zoek geen excuus voor wat ik deed, ik probeer enkel de context te schetsen".

"Ik denk er vaak aan terug en ik voel me heel beschaamd. Ik heb je restaurant nog vaak bezocht en telkens wilde ik het opbiechten en je om vergiffenis vragen. Maar ik had nooit de moed en dus at ik telkens mijn pizza zonder iets te zegggen".

"Ik heb intussen hard gewerk en heb een bedrijf opgebouwd dat goed draait. Daarom vind ik dat ik de zaak moet rechtzetten. Ik hoop dat je het me niet meer kwalijk neemt".

"Ingesloten vind je een cheque voor 54,39 dollar. Ik kwam op dat bedrag uit door bij het oorspronkelijke bedrag van 20 dollar een jaarlijkse interest van 8 procent te tellen".

"Dank u".

De brief belandde op Reddit, waar de restauranteigenaar zijn verwondering en vreugde kenbaar maakte.

De brief die de man naar de zaakvoerder van de pizzatent stuurde.
reddit De brief die de man naar de zaakvoerder van de pizzatent stuurde.