Man die lottobiljetten verkoopt: "Ik won zelf 16 keer in 2 jaar"

GETTY
Ver moet Armand Paganelli uit de Bronx niet lopen om aan zijn winnende lottobiljetten te geraken: hij is mede-eigenaar van de winkel die ze verkoopt. Paganelli is recordhouder in New York wat het grootste aantal jackpots binnenhalen betreft. Hij won in twee jaar tijd maar liefst zestien keer de lotto.

2013 en 2014 waren boerenjaren voor Paganelli. Hij vergaarde zo'n 625.000 dollar (560.000 euro) aan prijzengeld met de lotto. Een keer won hij 250.000 dollar (225.000 euro), de andere keren ging het om 25.000 dollar (een goede 22.000 euro). Alle winnende biljetten kwamen uit zijn eigen winkel, Mt. Carmel Pharmacy in East 187th Street, waarvan hij samen met zijn broers eigenaar is.

Fraude?
Het was Paganelli's vrouw, Janice, die de biljetten officieel inde, maar aan de New York Post vertelt hij: "Zij heeft nog nooit in haar leven een lottoticket gekocht. Ze is helemaal tegen gokken. Ik vraag haar alleen maar om ze te innen."

Een en ander kan natuurlijk wat frauduleus in de oren klinken, maar er is niks illegaals aan de winsten van Paganelli. Hij mag net als de andere klanten de biljetten kopen die hij zelf verkoopt. Hij won ook niet met fraudegevoeligere krasbiljetten, maar vooral met getalletjes die de computer voorstelt of die de speler zelf kiest. Het grote lot van 250.000 dollar won hij met Mega Millions. "Nooit aan foefelen gedacht", zegt Paganelli zelf. "Wij zijn eerlijke, goede mensen."

Volume
Volgens Paganelli is er alvast meer aan de hand dan puur geluk. Het heeft met volume te maken. "Ik koop heel veel biljetten. Ze liggen voor mijn neus en ik hou van gokken. Het negatieve saldo is veel groter dan het positieve, wees daar maar zeker van."

Armand Paganelli heeft vier kinderen. Het gezin woont in een luxevilla in Westchester, met zeven wagens en een jetski op de oprit. Maar zijn fortuin gaat in eerste instantie naar zijn vier kinderen en hun opleidingen en naar liefdadigheid.

Armand Paganelli.
Facebook Armand Paganelli.