Mama schildert haar tweede kunstwerkje en brengt hilarische dominoreactie teweeg op sociale media

Cindi Decker met haar originele schilderij.
reddit Cindi Decker met haar originele schilderij.
Zelf vond Cindi Decker, een 55-jarige lerares uit Florida, haar schilderij van een vogel - nog maar haar tweede - niet de moeite, maar haar zoon Matthew postte het trots op Reddit. Dat leidde tot een maffe dominoreactie op sociale media.

Cindi Decker volgt samen met een vriendin een cursus amateurschilderen. Ze kwam thuis met een niet onaardig schilderij van een of andere vogel. Zoonlief Matthew nam een foto van haar terwijl ze met haar kunstwerkje poseerde en zette dat op Reddit met de boodschap: “Mijn mama heeft dit gemaakt en beweert dat niemand het mooi zou vinden. Het is haar tweede schilderij.”

Prompt stemden meer dan 24.000 mensen de post naar boven, zoals dat op Reddit gaat. Maar dat was niet alles. De volgende dag viel het oog van de Zweedse kunstenaar Kristoffer Zetterstrand op de foto en hij kreeg een idee. Hij schilderde het beeld van de poserende lerares na en postte zijn eigen kunstwerk op Reddit. “Ik schilderde iemands mama”, stond erbij. Het was het begin van een ketting.

reddit

Een Canadese studente journalistiek, Leila Amer, deed hetzelfde met het schilderij van Zetterstrand en maakte dus een portret van de Zweed die de tekening van Cindi Decker toonde die haar eigen schilderij van de vogel vasthield. Amer schreef op Reddit: “Het duurde even en het is niet perfect, maar ik schilderde een man die de moeder van een andere man schilderde”.

reddit

Toen was het aan Traci Sethre, die er op haar beurt een schepje bovenop deed, gevolgd door Travis Simpson, die naar eigen zeggen een hele nacht werk stak in zijn bijdrage. En zo ging het maar door, tot meer dan veertig deelnemers. 

reddit

Aan de Washington Post zei Zetterstrand die het dominospel was begonnen dat hij het “hilarisch en gek” vond. Hij kreeg duizenden reacties. “Het is eigenlijk aandoenlijk”, besloot hij.

Cindi Decker zelf kon niet anders dan haar debuut op Reddit maken om haar fans te bedanken. Ze deed dat onder de geestige naam ‘imthemomwhopaints’ (ik ben de mama die schildert). Ze zei dat ze op voorhand de harde commentaren vreesde. “Jullie hebben allemaal mijn ongelijk bewezen”, schreef ze.

Meer dan 40 mensen deden uiteindelijk mee. Iemand maakte dit overzicht.
reddit Meer dan 40 mensen deden uiteindelijk mee. Iemand maakte dit overzicht.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Desire VD Goede

    @Juliaan, ik moest ook aan die lp denken! (aan de hoes dan)

  • Juliaan Van Reeth

    Umma Gumma ... een doordenkertje.