Maak kennis met Karamel: de eerste eekhoorn met prothese

Karamel de eekhoorn
VTM NIEUWS Karamel de eekhoorn
Turkse dokters hebben een eekhoorn een prothese gegeven, om hem opnieuw te laten lopen. En dat is de eerste keer ooit dat dat gebeurt.

Eekhoorn Karamel verloor zijn voorste pootjes toen hij een in een val voor wilde dieren kwam te zitten. De dokters beslisten om zijn leven te redden en ontwikkelden een alternatief, op maat van Karamel.

Na twee operaties, waarvan de eerste zes uur duurde, is het resultaat er: Karamel kan terug lopen, of rollen. En dat gaat goed. Alleen in de bomen klimmen, zal niet meer lukken.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Werbrouck

  Of het zo goed is voor de eekhoorn is nog maar de vraag. In ieder geval een hartverwarmend gebaar. Ik hoop dat hij snel kan wennen aan mensen en dan komt het nog wel goed.

 • Joske Procent

  Da is mss goe bedoelt maar haal da beestje uit zen lijden.

 • Jonathan Wouters

  Is het beestje dolblij? Echt? Hoe weten ze dat. Een eekhoorn hoort toch in de bomen, dat is zijn aard. Het van nature schuchtere beestje wordt omringd door proffen en cameras... ja, heel blij zal het zijn. Arm beest.

 • Ali Duran

  Heel mooi wat de dokters gedaan hebben.

 • Jurgen Coenen

  Ocharme dat beestje