Luide boer in park levert boete van 70 euro op

Edin Mehic postte een foto van zijn boete op Facebook.
Edin Mehic Edin Mehic postte een foto van zijn boete op Facebook.
Een luide boer in het park na een fikse kebabmaaltijd heeft een man uit Wenen een boete van 70 euro opgeleverd. Barman Edin Mehic had het ongeluk dat hij zich 'mondeling ontlastte' binnen gehoorsafstand van een politieman.

"Ik had een lekkere kebab gegeten en genoot met volle teugen van een namiddagwandeling in het Praterpark", doet meneer Mehic het verhaal van de feiten die zich afspeelden op zondag 7 februari. "Ik liet een deugddoende boer en voelde plots een hand op mijn schouder".

Die hand bleek toe te behoren aan een agent. Die had blijkbaar aanstoot genomen aan de oprisping van de barman en schreef prompt een boete uit "wegens inbreuk op de openbare welvoeglijkheid in het bijzijn van een politie-inspecteur".

Niks beters te doen?
De overtreder was danig in zijn wiek geschoten en vroeg of de politie niets beters te doen had. Wat hem ei zo na nog een boete voor smaad opleverde. Het incident wordt bevestigd door politiewoordvoerder Roman Hahslinger.

Edin Mehic postte de boete op zijn Facebookpagina en kondigde aan in beroep te zullen gaan. Hij heeft inmiddels al de steun gekregen van een honderdtal sympathisanten die van plan zijn zaterdag een flashmob te houden op de plaats van het 'misdrijf'.

Pikant detail: de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is uitgerekend vandaag uitgeroepen tot 'meest leefbare stad ter wereld'. Dat blijkt uit de 18de editie van de Quality of Living Survey 2016 van Mercer. Daar gaat je maag toch van keren?