Los jij onze maandagpuzzel op? Wie is wie?

Maandagpuzzel
iStock Maandagpuzzel
Het is weer maandag, en dat betekent: een nieuwe maandagpuzzel. We beginnen de week zoals gewoonlijk met een doordenkertje. Kan jij achterhalen wie welke kleur draagt in deze opmerkelijke vergadering? 

Op de wekelijkse vergadering schuiven meneer Paars, meneer Blauw en meneer Rood aan tafel. Ze zijn allemaal uitgedost in een fleurig hemd. De ene draagt een paars hemd, de andere rood en tot slot draagt iemand ook blauw. 

Meneer Blauw is de eerste die dat opmerkt. "Hebben jullie al gemerkt dat we allemaal een hemd dragen met een kleur die verschillend is van onze naam?”

De man in het rode hemd antwoordt: "Inderdaad, meneer Blauw, dat zag ik ook net!”

Welke kleur heeft het hemd dat meneer Blauw draagt?

Oplossing

Meneer Blauw draagt een paars hemd. 

We weten namelijk dat meneer Blauw geen blauw hemd draagt, aangezien hij opmerkt dat hij niet dezelfde kleur draagt als zijn naam aangeeft. Dat betekent dat er nog twee kleuren overblijven: rood of paars. 

De man in het rode hemd heeft echter net geantwoord op zijn vraag, dus rood valt af. Meneer Blauw kan dus enkel nog een paars hemd dragen. 
Een makkie! 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Depuydt

  Goed lezen... het is niet Mr Rood die antwoord, maar de 'persoon in het rode hemd'. Dat kan Mr rood niet zijn, want dan heeft die een hemd van eigen kleur aan. Het is dus Mr Paars die antwoord (en een rood hemd draagt).

 • Tom Mot

  Hoe verklaar je dat? Aangezien niemand zijn eigen kleur draagt blijft rood toch nog steeds een optie?

 • Levi Symus

  Mr Blauw kan alleen maar paars dragen, het is de man in het rode HEMD die antwoord en niet Mr rood die kan namelijk niet zijn eigen kleur dragen. Bij gevolg kan Mr Blauw enkel het paarse dragen, Mr Paars kan enkel het rode dragen en Mr rood kan enkel het blauwe dragen.

 • Wouter Manhaeve

  Geen nieuwe info door Mr Rood enkel bevestiging; ofwel draagt Blauw rood, Paars blauw en Rood paars of Blauw paars, Rood blauw en Paars rood. Door de bevestiging van Rood wil dit toch niet zeggen dat rood voor Blauw niet meer mogelijk is...

 • Toon Schouteden

  Meneer Blauw kan ook een rood hemd dragen, want mr Rood draagt dan paars en mr Paars blauw, omdat mr Rood géén rood kan dragen!