Los jij onze maandagpuzzel op? Waag je aan een puzzel van Mensa

Mensa.org.uk
We vliegen de week weer in met een maandagpuzzel. Deze breinkraker werd eigenlijk gemaakt voor leden van Mensa, maar misschien kan jij ‘em ook oplossen? 

Deze puzzel werd bewerkt op basis van een opgave van de Britse tak van Mensa. Op de afbeelding zie je een figuur met vijftien cijfers en één vraagteken. Kan jij ontcijferen wat er op de plaats van het vraagteken moet komen? 

Mensa.org.uk

Oplossing

Op de plaats van het vraagteken hoort 5.

In elk vakje is het de bedoeling dat je de twee cijfers aan de rechterkant vermenigvuldigt. Het product vormt de cijfers aan de linkerkant. Niet moeilijk, maar je moet er maar opkomen.

In het vakje met het vraagteken wordt het dus:

6 * 9 = 54
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Conny De Man

  Cijfer 3

 • Marie-Louise Soetens

  Kon het niet vinden. Ik ben er niet goed van dat ik dat over het hoofd heb gezien.

 • Geert Vande Walle

  5 had ik redeljk snel gevonden, die 3 niet .

 • Patrick Vos

  5

 • Steven Parmen

  Zoeen "raadsels" heb ik altijd onzin gevonden want het is een trukje waar je net op moet botsen. Niets inteligentie, gewoon "is het optellen, is het aftrekken, is er een verband tussen de kaders, ..." alle opties overlopen tot er één klopt. Meer een geheugenspelletje om alle trukjes te onthouden die je moet aflopen dan een raadsel.