Los jij onze maandagpuzzel op? Vind het antwoord op deze simpele meerkeuzevraag

iStock
We zetten de week in met een maandagpuzzel. Het raadsel van deze week draait om één eenvoudige meerkeuzevraag. Kan jij uitvissen wat het juiste antwoord is? 

Klaar? Hieronder de opgave. Lees de vraag en alle antwoorden goed. 

Welk antwoord in de lijst is het correcte antwoord op deze vraag?

1. Al de onderstaande opties.
2. Geen van de onderstaande opties.
3. Al de bovenstaande opties.
4. Eén van de bovenstaande opties.
5. Geen van de bovenstaande opties.
6. Geen van de bovenstaande opties.

kg

Oplossing

Antwoord 5 is het correcte antwoord.

Je lost dit raadsel het best op door elk statement apart te overlopen en gaandeweg opties te schrappen. Antwoord 1 kan je meteen vergeten: als antwoord 1 correct is, zou ook antwoord 2 moeten kloppen, maar dat zegt het tegenovergestelde van antwoord 1. En als antwoord 1 fout is, dan is ook antwoord 3 fout.

Als antwoord 2 zou kloppen, dan moeten behalve 3 ook 4, 5 en 6 fout zijn. Maar als antwoord 4 fout is, dan kan het statement niet kloppen, namelijk dat één van de bovenstaande opties (waaronder 2) juist is. En dus is 2 ook fout. 
Nu je weet dat 1, 2 en 3 fout zijn, kan je ook 4 schrappen.

Er blijven dan nog twee statements over: 5 en 6. Antwoord 6 kan niet juist zijn, aangezien het het eigen statement tegenspreekt. Enkel antwoord 5 is nog mogelijk. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Scheffers

  8+11=19+21=40

 • Edgard Moens

  goed voorbeeld van lateraal denken !

 • Pieter Mulder

  Dat is geen foutje, dat is bewust gekozen. Doordenkertje. Maar je ziet meteen dat 6 niet juist kan zijn omdat 5 dan ook juist zou moeten zijn, ze zijn namelijk hetzelfde. En als 6 juist is kan 5 niet juist zijn. Dus 6 moet fout zijn.

 • Luc Van der Veurst

  Waar is de puzzel van vorige week aub?

 • Luc Van der Veurst

  5 en 6 zijn niet hetzelfde, 5 zegt dat 1-2-3-4 fout zijn, 6 zegt dat 1-2-3-4-5 fout zijn. 5 is juist, en daardoor is 6 fout.