Los jij onze maandagpuzzel op? Ben jij de slimste HLN-lezer?

avh
Deze week ziet de maandagpuzzel er uitzonderlijk een beetje anders uit. We geven het antwoord niet onmiddellijk, simpelweg omdat wij het juiste antwoord zelf nog niet weten. Enkel de allerslimste HLN-lezer kan deze puzzel kraken.

Jouw opdracht is simpel: mail ons een getal door

De winnaar en dus de slimste HLN-lezer is diegene die het laagste getal doorstuurt dat niemand anders ook doorstuurt. Jouw getal moet dus zo laag mogelijk én uniek zijn.

Belangrijk: jouw getal moet een positief geheel getal zijn. Dus: 1 of elk ander getal groter dan 1. 0 is niet toegestaan.

Hoe pak je dit het beste aan?

1 is het laagst mogelijke getal, maar als iemand anders dan jij ons ook 1 doorstuurt, dan verlies je. Dus misschien is 1 een slechte strategie, tenzij jij toch de enige bent die 1 doorstuurt natuurlijk...

Het komt er dus op aan een getal te kiezen dat én zo laag mogelijk is én uniek is. Want als er ook maar één andere persoon met hetzelfde getal op de proppen komt, dan verlies je. Er kan maar één winnaar zijn: diegene met het laagste unieke getal.

De deadline om jouw getal door te sturen is verlopen en de winnaar is bekend. Ontdek hier het winnende getal.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean van den bergh

  1

 • R J

  10^oneindig * 10^-oneindig

 • Jan Maarten

  Kun je de vraag nog eens herhalen aub.

 • Pijke Zot

  Het is een schiftingsvraag waarbij diegenen met statistisch inzicht net iets meer kans maken dan de wilde gokker. Ik hoop ook wel te vernemen hoeveel deelnemers er waren en de statistische verdeling van de antwoorden.

 • USSRamon

  Zelfs als dergelijke oefening berekent met 3 deelnemers die enkel het cijfer 1,2 of 3 mogen kiezen kan je enkel de kans bereken welk cijfer he meeste kans maakt, en dat is zelfs en heel moeilijke oefening. Dus ik verwacht zoals wel vaker met deze puzzels dat we dingen moeten veronderstellen die niet in de opgave staan. Tenzij het gewoon een gok is. Als je negatief mag gebruiken stuur dan min en zoveel negens als je kan. Desnoods is het 'antwoord' een wiskundige formule.