Lof voor meisje (15) dat blinde en dove passagier liefdevol bijstaat op vlucht

Dala met de blinde en dove passagier.
Facebook Dala met de blinde en dove passagier.
Een meisje van vijftien gaat viraal nadat ze op een vlucht een blinde en dove man spontaan had bijgestaan. Een andere passagier nam een sprekende foto van de twee en postte die op Facebook. 650.000 mensen deelden het bericht al en meer dan 1,2 miljoen liketen het.

Clara Daly reisde met haar mama van Boston (Massachusetts) naar Los Angeles. Op hun vlucht zat ook Tim Cook, een blinde en dove man die terugkeerde naar huis in Portland (Oregon). Een andere passagier op de vlucht van Alaska Airlines, Lynette Scribner, beschreef op Facebook wat ze zag. "Een vrouw tekende in de handpalm van de man zodat hij de woorden kan voelen. Na een paar minuten begreep ik dat de man zowel doof als blind was."

Cook werd het zo aangenaam mogelijk gemaakt. Een passagier had zijn plaats aan hem afgestaan zodat Cook niet in het midden moest zitten, maar aan het gangpad. Maar de crew zocht iemand die met Cook kon communiceren. Clara Daly bood haar diensten aan. Ze had een jaar lang Amerikaanse gebarentaal gestudeerd, omdat ze die vreemde taal door haar dyslexie het makkelijkst kon aanleren.

Daly kwam een paar keer tot bij de man, om hem water te geven en hem te zeggen hoe laat het was. Op het einde wou hij gewoon een praatje slaan. Het tienermeisje bleef een half uur naast hem zitten kletsen. Ze tekende de tekens van de gebarentaal in zijn hand. "Hij vroeg haar op een gegeven moment of ze mooi was en ze bloosde", schreef Scribner. De buurman slaagde erin Cook een positief antwoord te geven. "Dit brengt ons op mooie wijze in herinnering, in vaak al te vreselijke tijden, dat er nog altijd heel goeie mensen zijn die elkaar willen helpen", aldus Scribner.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Jean , dat vroeg ik mij ook af, hoe komt het dat zo iemand onbegeleid het vliegtuig op geraakt?

 • ron platteeuw

  Dit verdiend een medaille !

 • Jean West

  Heel mooi maar hoe is deze man dan op het vliegtuig beland?

 • Freddie Lamers

  Blijkbaar had het meisje geen smartphone, en uitte ze haar sociale medeleven op deze manier.

 • joseph desmet

  emiel ik ga volledig akkoord met U