Limburgse hond en baasje winnen Britain's Got Talent

Birtain's Got Talent editie 2015 werd gisterenavond met voorsprong en met verve gewonnen door Jules O' Dwyer en haar amazing bordercollie Matisse.

Jules is afkomstig uit Blackpool in Engeland, maar woont al jaren in Tongeren. Jules won de finale die live werd uitgezonden op de commerciële omroep ITV. Haar optreden was het beste van de twaalf finalisten van de Britse talentenjacht van dit jaar. Met de winst strijkt Jules O' Dwyer in één klap 350.000 euro op.

Hoe ze Matisse zal gaan belonen is nog niet geweten maar de act die ze met haar haar trouwe en bijzonder slimme viervoeter voor miljoenen kijkers bracht, is ongezien. Matisse stal een ring met worsten maar werd op heterdaad betrapt door Jules die in de huid en kleren kroop van een politieagente. Matisse werd aangehouden en hij ging zoals het hoort bij dieven die aangehouden worden tegen een muur staan waarna hij zich liet fouilleren. Hij vloog vervolgens de bak in maar hij ontsnapte via een luikje. Het was een gevaarlijke ontsnapping gezien Matisse over twee koorden die enkele meters boven de grond waren gespannen liep. Hetgeen hij zonder één fout of hapering deed.

Faboulus reageerde de jury. "Ik ben sprakeloos", reageerde Jules O' Dwyer. "Ik ben zo trots om m'n hond. Ik kan het niet geloven dat ik gewonnen heb", besloot ze.

Blindengeleidehonden
Jules werkt al jaren bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren waar ze de trouwe viervoeters traint en africht. "Maar ik koos voor Britain's Got Talent omdat ze in Engeland meer dan in België van honden en hondenshows houden. Bovendien ben ik een geboren en getogen Engelse uit Blackpool."

Matisse heeft al vele nationale en internationale dogdance wedstrijden gewonnen. Bovendien is de hond ook laureaat 2013 van de Freestyle Crufts, zowat de grootste hondenshow ter wereld. "Om een hond zover te krijgen, moet je er veel tijd insteken. Het draait allemaal rond geduld, spelen en belonen", zo zei Jules eerder tegen onze krant. "En je moet vooral liefde voelen voor het dier. Honden zijn trouwens mijn leven. Niet alleen op professioneel vlak. Maar ook thuis. Ik heb er negen. Er zijn er nog bij die wat kunstjes kennen. Maar Matisse is een oertalent. Onze grootste droom is dat Matisse een rol kan versieren in een tv-serie of een film of, waarom niet, met een eigen show. "

Bekijk hieronder de andere optredens van Jules en Matisse tijdens Britain's Got Talent.

Jules en Matisse tijdens hun optreden in de finale van Britain's Got Talent.
Screenshot Youtube Jules en Matisse tijdens hun optreden in de finale van Britain's Got Talent.
Screenshot Youtube