Liefde in tijden van corona, dat is met een bord je vrouw in het rusthuis feliciteren: “Gelukkige huwelijksverjaardag”

NBC New York
Een foto van een 90-jarige Amerikaan die zaterdag met een plakkaat en een boeketje ballonnen opdook aan het afgesloten woonzorgcentrum waar zijn vrouw verblijft, gaat viraal op sociale media. Liefde in tijden van corona, het kan soms heel mooi zijn.

Op een moment waarop de coronapandemie mensen uit elkaar drijft om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, brengen mooie gebaren zoals dit mensen weer dichter bij elkaar.

Romantisch

Deze man raakt een wel héél gevoelige snaar, door op een hartverwarmende manier toch het huwelijksjubileum met zijn vrouw Nancy te vieren. Zij verblijft in een rusthuis in Vernon, Connecticut. Bezoek is uit den boze, om de kwetsbare ouderen te beschermen voor het coronavirus.

En dus hield Bob Shellard een romantische boodschap omhoog buiten het rusthuis, gericht naar het kamertje van zijn Nancy op de tweede verdieping. “Ik heb al 67 jaar van jou gehouden en doe dat nog steeds”, schreef hij op zijn zelfgemaakte bord. “Gelukkige huwelijksverjaardag.” Nancy antwoordde door enthousiast te zwaaien en kusjes zijn richting uit te blazen.

Voor het eerst gescheiden

Het is de eerste keer in 67 jaar huwelijk dat Bob en Nancy niet samen zijn op hun speciale dag. Voor de uitbraak van het virus kwam hij ook elke dag bij haar op bezoek. De huidige situatie doet hem veel pijn. “Ik wil haar hier beneden bij me, maar ik weet dat het niet kan”, verklaarde Bob aan NBC New York. “Ik zou niemand anders willen”, zei hij nog over zijn vrouw.

De zender deelde een foto van zijn lieve actie op sociale media, en dat beeld verovert het internet. “De liefde die we allemaal nodig hebben nu. Ik ben niet aan het wenen, jij bent aan het wenen”, schrijft een Twitteraar in een reactie. 

Lees ook: 
Coronacrisis brengt storm aan slaapproblemen, angstklachten en burn-outs met zich mee: deze tips helpen je door deze moeilijke periode (+)

INTERVIEW. “Dit is een uitstekende kans om ons te vervelen”: psychiater Dirk De Wachter relativeert lamlegging van het land (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ingrid Charlier

    Hoe mooi. Dat is echte liefde.