Lesbisch koppel schildert zijgevel in regenboogvlag als reactie op homofobe buren

Lesbisch koppel schildert zijgevel in regenboogvlag na pesterijen.
Lisa Licata Lesbisch koppel schildert zijgevel in regenboogvlag na pesterijen.
Lisa Licata en Sherry Lau, een lesbisch koppel uit Penn Hills in Pennsylvania, waren het getreiter van hun homofobe buren grondig beu. Ze schilderden eerst hun afsluiting in de regenboogvlag, maar ook daarover klaagden de homohaters naast hen, Ron Makay en Iolanda Wieczorkowski. Daarop besloten Licata en Lau om maar ineens hun hele zijgevel te voorzien van de regenboogkleuren.

De pesterijen van Makay en Wieczorkowski gingen zo ver dat ze de hond van de twee lesbiennes met een luchtgeweer beschoten. Dat ontkennen de buren zelf, maar de politie beschuldigde Makay wel van dierenmishandeling. "Toen hij zijn beklag kwam doen over de geschilderde regenboogvlag op onze omheining, beslisten we om het hele huis te doen", zegt Licata aan WTAE Pittsburgh.

"Dit is de 21ste eeuw", vult Lau aan. "Wij wonen hier en zullen niet verhuizen. Mijn familie aanvaardt ons. Onze vrienden aanvaarden ons. Als je het niet goed vindt, ga dan verder met je eigen leven, maar laat ons gerust. Dan is er niks aan de hand."

De andere buren hebben al heel positief gereageerd op de bijzondere actie van Licata en Lau. En ook de vervelende, homofobe buren houden zich nu koest. "Omdat hun advocaat hen dat heeft opgedragen", klinkt het op Facebook. 

Lisa Licata16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Eerlijk gezegd...ik vind dat van vrouwen eigenlijk niet zo erg....

 • Maxim Maddy

  Op een gepaste manier een grote middelvinger naar de homofoben. Is mooi gedaan, trouwens. k'zou het zelf ook wel leuk vinden om daarnaast te wonen. Wat kleur in het leven, veel beter dan opkijken tegen grijze betonnen muren of saaie bakstenen

 • Emile Osinga

  Ziet er top uit.

 • Maxim Borgers

  dat is één kant van het verhaal zoals altijd, niemand blijkbaar die zich afvraagt of die reacties van de buren niet zijn uitgelokt

 • Gerrit Van melkebeke

  Goed gedaan...