Ga naar de mobiele website
^ Top

Lerares bedenkt briljante manier om kinderen te leren dat ze handen moeten wassen voor ze eten

Facebook
Heeft u kinderen? Dan moet u hen vast af en toe tot de orde roepen als ze aan tafel gaan zonder hun handen te wassen. Een lerares uit de Amerikaanse staat North Carolina heeft nu een briljant experiment bedacht waarmee ze haar leerlingen toont waarom dat belangrijk is.

Donna Gill Alleen postte haar idee op Facebook en daar werd het in een maand tijd al 70.000 keer gedeeld. Het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn drie sneden brood, drie afsluitbare plastic zakjes en een paar rubber handschoenen.

"Dit is een vies maar tegelijk cool experiment", vertelt ze. "Ik deed het toen ik de kinderen in mijn klas leerde over bacteriën en hoe ze zich verspreiden. Doe de handschoenen aan en stop een snede brood in een plastic zakje. Dat is het controlestaal. Was vervolgens je handen en stop een tweede snee brood in een tweede zakje zónder handschoenen (propere handen). Neem daarna het derde sneetje en laat dat rondgaan in de klas. Iedereen mag het eens aanraken. Vervolgens gaat het in het derde zakje (vuile handen). En dan laat je gewoon de tijd haar werk doen."

Donna Gill Allen

To all my teacher friends this is the grossest yet coolest experiment. I did this while teaching about germs and how they spread. You use three pieces of bread. You let all the kids see you put a...
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Metznreactie

  Wat bacteriën word je immuunsysteem sterk van

 • Sabrina Horemans

  Pinterest staat er vol van..... niet origineel dus!

 • Rene Heyligen

  Nu weet ik waarom ze vroeger onder in de koolmijn handschoen aandeden.

 • Mauveke

  Maar madam denkt ge dat mensen in de bouw dat kunnen doen

Meld een bug