Ga naar de mobiele website
^ Top

Lars (3) solliciteert met schattige brief bij NMBS: "Mama zegt dat ik moet doen wat ik graag doe"

Lars is vastberaden en hoopt nu al op een job bij NMBS: hij schreef samen met z'n mama een aandoenlijke brief.
Twitter Lars is vastberaden en hoopt nu al op een job bij NMBS: hij schreef samen met z'n mama een aandoenlijke brief.
De NMBS heeft er een spontane sollicitatie bij, van een wel erg jonge sollicitant. De bijna driejarige Lars uit Deurne vertelt samen met z'n mama in een handgeschreven brief hoe "zot" hij is van treinen. "Hopelijk kan ik later bij jullie komen werken", klinkt het.

De kleine Lars uit Deurne valt onmiddellijk met de deur in huis: "Beste meneer, mevrouw. Mijn naam is Lars, ik word bijna drie jaar. Graag zou ik komen werken bij de NMBS." Zoals het hoort bij een echte sollicitatiebrief, legt de jongen ook uitgebreid uit waarom: "Het zit namelijk zo: ik ben er zot van, van goederentreinen, stoomtreinen, personentreinen enzovoort. Ik ken ze allemaal." Thomas De Trein (begonnen als televisieprogramma voor peuters in het Verenigd Koninkrijk, intussen zijn er ook boekjes van, red.) is z'n grote favoriet.

"Mijn mama en papa weten dat ik niets liever doe dan het station bezoeken. Het allerleukste is als de trein vertrekt. Dan sta ik te zwaaien naar de chauffeur van de trein", klinkt het aandoenlijk. "En ze zwaaien allemaal terug naar mij. En ook de lichten flikkeren dan."

Lars liet zelfs z'n adres achter. Hij hoopt dat ze bij de NMBS later nog eens aan hem zullen terugdenken. Van z'n mama kreeg hij trouwens nog een wijze les mee: "Zij zegt altijd: je moet doen wat je graag wil doen." Misschien zien we hem dus wel opduiken in een locomotief...

Museumbezoekje

NMBS heeft intussen ook gereageerd en laat aan onze redactie weten erg gecharmeerd te zijn door door het enthousiasme van "onze jongste medewerker". Woordvoerder Bart Crols: "Lars moet nog even wachten, maar eens de juiste leeftijd mag hij aan de slag. Om de interesse en kennis voor het treingebeuren nog wat aan te scherpen, mogen Lars en zijn ouders gratis het museum Train World bezoeken, een ware belevenis voor kinderen."

Lars moet nog even wachten, maar eens de juiste leeftijd mag hij aan de slag

Bart Crols, woordvoerder NMBS
Meer over29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Midlife Crisis

  Alsof de NMBS niets beters te doen heeft dan zo'n domme brieven te lezen. En spellingsfouten lopen maar op.

 • Vicky Avonds

  Mensen die niks hebben om zich druk over te maken, maken zich druk om niks

 • Rose Louvet

  Tof voor het kereltje maar jij doet mij niet geloven dat een kind van amper 3 jaar ten eerste een brief kan schrijven en des te meer een sollicitatiebrief ofwel is hij hoogbegaafd.

 • Philip Kellens

  Dat manneke van 3 jaar heeft precies al een hoger iq dan de hele nmbs mede(werkers) samen. Zeker aannemen.

 • Rudismt

  Laat een kind toch nog dromen, al is het opgeschreven door de moeder. Welkom toekomstige collega machinist.

Meld een bug