Ga naar de mobiele website
^ Top

Laatste wens van Lily (104) gaat in vervulling: nog één keer sneeuw zien

Sneeuw zien was de laatste wens van de 104-jarige Lily van Aarem.
Jan Ligthart Sneeuw zien was de laatste wens van de 104-jarige Lily van Aarem.
Lily van Aarem (104) wilde heel graag nog eens sneeuw zien. De brandweer van het Nederlandse Heerenveen wachtte het weerbericht niet af en maakte van woonzorgcentrum Coornhert State een winterwonderland.

"Schitterend", zegt de 104-jarige mevrouw Van Aarem tegen de mensen die haar wens zojuist in vervulling hebben laten gaan. Om haar heen is alles wit. De bomen, het voetpad, de ramen van haar medebewoners en inmiddels ook haar rolstoel. Met een glimlach en samengeknepen ogen aanschouwt ze het tafereel. De brandweermannen schieten ondertussen nog wat 'sneeuw' de lucht in.

Vrijwilligster Hilda Glas en zorgmedewerkster Mariska van Beek onderzochten de afgelopen tijd hoe de droom van mevrouw Van Aarem werkelijkheid kon worden. "Deze wens heeft ze opgeschreven in de wensboom in onze huiskamer", vertelt Van Beek. "We wilden het heel graag regelen, maar wisten niet goed hoe".

Midden in augustus gaat zo'n wens nou eenmaal niet vanzelf in vervulling. Bovendien laat de gezondheid van mevrouw een ritje naar overdekte skihallen niet toe. "Toen kwam iemand met het idee van de schuimslang. De brandweer was meteen bloedenthousiast".

Binnen een dag stonden de brandweermannen op de stoep om alles te voorzien van een witte laag. "Ze heeft echt genoten", zegt Van Beek. "Sneeuw is alles voor haar. Mevrouw Van Aarem ziet niet meer zo goed, maar in de sneeuw gaat het beter. Dat heeft met de lichte kleuren te maken".

Deze wens heeft ze opgeschreven in de wensboom in onze huiskamer. We wilden het heel graag regelen, maar wisten niet goed hoe

Zorgmedewerkster Mariska van Beek
Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • vumilia namushosi

  Da's mooi

 • Lo La

  Ooh zo mooi :)

 • danny van de perre

  Beter dan zwarte sneeuw!

 • julie velghe

  Prachtig

 • Da Ke

  Mooi van de brandweer en rusthuis

Meld een bug