Kunstenaar bouwt auto om tot pizzaoven

DesignBoom
Geen spoiler of nieuwe velgen voor de Franse kunstenaar Benedetto Bufalino. Hij toverde een auto om tot een pizzaoven, en is niet aan zijn proefstuk toe.

In oktober 2017 liet hij al zien dat auto's verlichtingsstukken kunnen zijn, buitenstoelen of zelfs een tennisbaan. Ook veranderde hij een auto in een jacuzzi en transformeerde een politieauto in een kippenhok.

DesignBoom

Nu besloot Bufalino dat een auto een pizzaoven moest zijn. Hij sloopte de ramen van een oude Ford Mondeo en plaatste metalen panelen in de plaats. Vervolgens verwijderde hij alle onnodige spullen, zoals het stuur en de stoelen. Maar omdat je niet zomaar een vuur kunt stoken in een auto, zelfs niet zonder interieur, gebruikte hij een geïmproviseerde stenen plank die de hoge temperaturen aankan. 

DesignBoom

De rijdende pizzaoven maakt deel uit van de Franse Culturele Kunstvereniging 2Angles.

Bekijk ook:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Als hij van een pizzaoven een rijdende auto kan maken kom ik kijken.

 • Jacques Van de Velde

  Die eerste pizza specializimo gefumeerd met autolak, mmmmm lekker

 • Tom Francois

  Al gelukkig dat er weer een vervuilende fors mindeo diesel van de weg gehaald is om te dienen als pizzaoven. Welke van de twee het vervuilendste is, is mij niet duidelijk maar dat er op de foto genoeg uitstoot te zien is is wel duidelijk...

 • Jurgen Dobbelare

  Koop gewoon een pizzaove wa jongen

 • Pascal De Groote

  Reuzenstoel bestaat al veel langer ergens in Amerika en mooier afgewerkt ook.