Krijg je prachtige krullen door je haar met cola te wassen? Deze blogster testte het uit

Dat ze haar haar wel eens wast met Coca-Cola, biechtte het Engelse model Suki Waterhouse op. Met water worden haar lokken immers plat en futloos, dankzij cola worden ze warriger. Alsof ze net door de jungle gelopen heeft.

Maar krijg je er werkelijk prachtige krullen van? Beautyblogster Ellko nam de proef op de som en trakteerde zichzelf op een 'Cola-arrangement'. Benodigdheden: enkel twee flesjes frisdrank en daarna spoelen met water.

"Ik wil dit vaker proberen"
De jongedame in kwestie lijkt overtuigd. "Er is potentieel, mijn kapsel ziet er golvender uit dan normaal. Ik ga het niet kammen, want ik wil het resultaat niet verpesten."

Na een beurt met de haardroger is ze zelfs helemaal in de wolken. "Dit ziet er helemaal anders uit dan wanneer ik gewone shampoo gebruik. Het voelt droog aan, alsof ik een zoutspray gebruikt heb. Eerlijk? Ik wil dit wel vaker proberen, want het is makkelijker dan een krultang te gebruiken. En het is goedkoop, want het is cola."

Suki Waterhouse.
PHOTO_NEWS Suki Waterhouse.
Kos

"Je schrobt er roest mee af"
Hoe gaat het in zijn werk? De zuuroplossing in Coca-Cola zorgt er voor dat de schubbenlaag van het haar samentrekt, waardoor het kapsel er glanzender zal uitzien en de natuurlijke haarkrul versterkt wordt. De geur en het kleverige gevoel bij het uitspoelen moet je er echter wel bijnemen. Voor gekleurd haar is het zeker niet aan te raden, aangezien het goedje de verf afbreekt.

Haarstilist Adam MacClay tempert het enthousiasme helemaal. "Het hoge suikergehalte in Coca-Cola gaat je haar sowieso verknoeien. Met cola kan je roest van ijzer schrobben, het is echt geen goed idee om dat over je hoofdhuid te gooien." Toch maar gebruiken waar het oorspronkelijk voor bedoeld is, lijkt ons.