KKK-tiener 'sterft' op operatietafel, keert terug en zegt: "Jezus is een zwarte!"

Het verhaal van een KKK-tiener die terugkeerde uit de dood en zei dat Jezus een zwarte was, is fake news.
RV Het verhaal van een KKK-tiener die terugkeerde uit de dood en zei dat Jezus een zwarte was, is fake news.
Het verhaal van een KKK-tiener die terugkeerde uit de dood en zei dat Jezus een zwarte was, is fake news. Dat blijkt na een Fact Check die uitgevoerd werd door Lead Stories. Volgens deze hoax was een dertienjarige jongen uit Alabama - blank, christelijk en lid van de Ku Klux Klan - tijdens een levertransplantatie korte tijd klinisch dood op de operatietafel. Eens terug bij bewustzijn, verklaarde hij dat hij Jezus Christus zag. "En die is verdorie zwart, maar mijn pa wil me niet geloven".

De hoax begint als volgt: Billy Landers, de zoon van een bekend KKK-lid in Mobile, Alabama was tien minuten klinisch dood vooraleer hij kon gereanimeerd worden. De jongen verklaarde dat hij leven na de dood heeft gezien. Hoe het er daar toeging, verraste de kerel die met racistische overtuigingen werd opgevoed, enorm.

"Blanken entertainen zwarte engelen"
"Het waren daar allemaal zwarten", stelt hij tegenover WKRG News. "Er waren wel enkele blanken, maar die entertainden de zwarten met basketspelen. Heel wat zwarte engelen keken toe hoe de blanken basketten. Jezus was ook zwart. Jezus was niet blank, zoals papa zegt".

"Dus vroeg ik aan mijn vader 'waarom is Jezus zwart?', maar hij kon niet antwoorden. Ik heb altijd geleerd dat God en Jezus zwarte mensen haten, dat God hen vervloekte door hun huid zwart te maken, dat het 'moddermensen' zijn".

"Schizofreen!"
Billy's vader is evenwel niet overtuigd en stelt dat de ervaring van zijn zoon hem niet doet twijfelen aan zijn idee van blanke supremantie en een Anglo-Saksische Jezus.

"Het heeft me wel verontrust dat Billy terugkwam met verhalen over zwarten in de hemel", verklaarde hij tegenover reporters. "Maar het is duidelijk dat mijn zoon aan een soort schizofrenie lijdt. Het is onmogelijk dat Jezus zwart is. Ik ga mijn zoon antipsychotische medicijnen laten nemen".

De hashtag #jesusisblack is sinds dit verhaal bekend raakte wereldwijd trending.