Ken je die mop al van die 85 loodgieters in dat vliegtuig met een defect toilet?

Norwegian Airlines
Het begint als een veelbelovende mop. Hoeveel loodgieters heb je nodig om een defect vliegtuigtoilet te herstellen? Zoals is gebleken op een recente vlucht van Norwegian Airlines, volstaan 85 buizenfitters niet om de klus te klaren.

Vlucht DY1156 steeg op 27 januari om 9.34 uur op vanuit de luchthaven Gardermoen in Oslo met bestemming München. Amper 20 minuten later moest de piloot evenwel rechtsomkeer maken. Na de overtollige brandstof te hebben geloosd boven Hedmark ging het weer richting Oslo. Oorzaak van de afgebroken vlucht: een defect toilet aan boord van het toestel.

Prima sfeer

Nu wilde het toeval dat er aan boord van het vliegtuig 85 loodgieters zaten van het bedrijf Rørkjøp. Die zouden het mankement snel wel even uit de wereld helpen, zou je denken. Dat bleek echter niet te kunnen omdat het defect enkel van buiten uit het vliegtuig kon hersteld worden. "We hadden graag geholpen", lacht Frank Olsen, de CEO van Rørkjøp. "Maar jammer genoeg zijn onze mensen niet getraind om op een hoogte van 10.000 meter te werken. We hebben er wel hard mee moeten lachen. De sfeer zat goed in het vliegtuig."

Gelukkig werd de panne snel hersteld op de luchthaven van Gardermoen. Het gezelschap zette kort na de middag voet aan de grond in München.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alfons Thijs

    Het zou grappig zijn het ze inderdaad niet gelukt was deze te herstellen maar aangezien het onmogelijk was snap ik de ironie niet?

  • Peter Buyck

    En dan klagen over dieselvervuiling... Nee er is nog een andere 'klucht' en dat is dat enkel geautoriseerde techniekers mogen depanneren. Zelfs een toploodgieter zou in een zware juridische storm kunnen terechtkomen.

  • Jeoffrey Van winnendaele

    Toch logisch.