Kandidate ‘Familieraad’ gaat met blunder viraal, restaurantketen beloont haar met 10.000 dollar gratis kip

Eve Dubois maakte een kolossale blunder en gaat viraal.
CBC Eve Dubois maakte een kolossale blunder en gaat viraal.
Een kandidate van de tv-quiz ‘Family Feud’ in Canada gaat viraal met haar blunderend antwoord op de vraag wat het favoriete eten van Popeye is. Elk klein kind weet dat de cartoonzeeman spinazie naar binnen schrokt, maar da’s buiten Eve Dubois gerekend. 

De blondine antwoordde vrijdag vol overtuiging én al dansend: “chicken!” Ze dacht dat presentator Gerry Dee het had over de Amerikaanse fastfoodketen Popeyes die voornamelijk gerechten met gefrituurde kip serveert.

Haar tegenstrever liet de kemel niet liggen. Hij antwoordde wel correct, waardoor Dubois en haar familie niet langer konden meedingen naar de hoofdprijs van 10.000 Canadese dollar.

Het fragment ging meteen viraal, waardoor Popeyes wel iets moest terugdoen voor de gigantische gratis reclame. De fastfoodketen met wereldwijd ruim 3.000 restaurants benaderde Eve nog dezelfde avond op Twitter. “Volgens ons heb je gelijk. Stuur ons een DM (direct message, red.), want jij hebt recht op 10.000 dollar aan Popeyes.” 

De jonge vrouw uit de provincie Manitoba neemt haar blunder sportief op en gaat graag op het aanbod in. Ze geniet van de aandacht en deelt volop tweets van haar dansende moves.

De Canadese versie van Family Feud startte eind vorig jaar. De Vlaamse versie genaamd ‘Familieraad’ liep van 1990 tot 1994 op VTM. Presentator Koen Wauters begon elke vraag met de wooorden “We vroegen aan 100 Vlamingen ...” Twee vijfkoppige families moesten de meest voorkomende antwoorden op vragen over alledaagse dingen raden.

via GIPHY
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerri Tramet

  Jean Wouters, zou het niet ‘legally’ zijn?

 • Bart Verstraeten

  Dom of niet, ze krijgt toch een mooie prijs

 • Jean Wouters

  Legeally blond

 • Jo DIERICKX

  Blond, blonder, blondst ....