Joe is 107, maar toch cruiset hij nog met zijn verloofde in Mercedes cabrio rond

Deze 107 jaar jonge man rijdt nog steeds in zijn Mercedes SLK.
Powernation TV Deze 107 jaar jonge man rijdt nog steeds in zijn Mercedes SLK.
Dat autorijden in een open cabriolet tot op hoge leeftijd leuk blijft, bewijst de 107-jarige Joe Newman uit Sarasota (Florida). In de video is te zien hoe hij geniet van de tochtjes met zijn 99-jarige verloofde.

Joe zit al negentig jaar achter het stuur, maar sinds kort bezit hij ook een Mercedes SLK 320. Het stond altijd op zijn wenslijstje om een rode cabriolet op de kop te tikken, vertelt hij tegen Power Nation TV.

Newman werd geboren een jaar nadat de Titanic zonk en is hoogstwaarschijnlijk de oudste man die nog met de auto rijdt in de Verenigde Staten. Newman maakte twee wereldoorlogen mee en hielp samen met zijn inmiddels overleden vrouw programma’s te ontwikkelen voor mensen met een ontwikkelingsstoornis. Toen hij 101 was, besloot hij zich kandidaat te stellen voor het Congres.

Wat zijn geheim voor de eeuwige jeugd dan wel is? “Fysiek en mentaal bezig blijven. En blijven ademen natuurlijk”, klinkt het.

De rode Mercedes kocht Joe naar verluidt over van zijn dokter. Genieten doet hij zeker van de toertjes die hij samen met zijn nieuwe verloofde Anita Sampson maakt. “Meestal hou ik wel mijn ogen dicht als ik naast hem zit", laat ze optekenen. Zijn rijkunsten mogen dan bij haar iets minder in de smaak vallen, het beeld van de twee oudjes in een rode cabriolet blijft prachtig.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • michel De Blay

  Niemand moet komen beweren dat iemand van 109 nog met de auto kan rijden zoals het hoort.

 • tom verstrepen

  Hij beseft nog altijd dat veel vrouwen op een mooie wagen vallen,hij heeft groot gelijk ;)

 • Toran Korshnah

  Kranige mensen kunnen ook plots de Overgang maken. Op 107 ben je gewoon een gevaar op de weg. Kan goed geloven dat zijn vrouw haar ogen toe doet als hij rijdt.

 • paul van gorp

  een held, dat wil ik ook ... later :)

 • Alfons Schepers

  Het is hem vanharte gegund!