Jazzmuzikant speelt gitaar tijdens hersenoperatie

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
De Zuid-Afrikaanse jazzmuzikant Musa Manzini heeft zijn meest opmerkelijke optreden achter de rug: de man speelde gitaar terwijl hij een hersenoperatie onderging in een ziekenhuis in Durban. 

Op beelden in Zuid-Afrikaanse media is te zien hoe Manzini liggend op de operatietafel gitaar speelt terwijl chirurgen aan zijn brein sleutelen.

De artiest onderging de ingreep vanwege een hersentumor. De medici kozen om de musicus bij bewustzijn te houden en te laten spelen om zijn hersenactiviteit in de gaten te kunnen houden. 
Op die manier verkleinden ze het risico op neurologische schade.

Manzini verklaarde na afloop dat het “heel vreemd en ongemakkelijk” had gevoeld. “Ik verkeerde in een soort van narcose, maar was wel wakker. Intussen hoorde ik in mijn hoofd het geluid van een snijbrander, het was erg moeilijk om me te concentreren.”

De operatie verliep uiteindelijk succesvol. De jazz-artiest is dus van plan om gewoon weer op een normale manier te gaan optreden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Heidi Werbrouck

    Ja, en? Dit wordt veelvuldig gedaan en is meer regel dan uitzondering net omdát er dan onmiddellijk opgemerkt wordt waar het niet goed gaat.