Jacob studeert ‘summa cum laude’ af, supermarkt censureert zijn taart

Cara Koscinski Facebook
En of mama Cara Koscinski trots was dat haar zoon Jacob ‘summa cum laude’ ('met de hoogste lof', nvdr.) was afgestudeerd. Ze bestelde een taart om de heuglijke gebeurtenis samen met familie en vrienden te vieren. Maar toen ze zaterdag de taartdoos op het familiefeestje opende, was tot haar grote verbazing het woord ‘cum’ gecensureerd. En dan moest ze nog aan de bomma en de rest van de familie uitleggen waarom net dat woordje niet helemaal oké was. Gênant.

Jacob (18) uit Charleston, South Carolina had met verve zijn thuisonderwijs-schoolprogramma afgerond. Tijd voor taart dus, met die knappe 'summa cum laude' centraal. Maar supermarktketen Publix vond de term ‘cum’ – straattaal voor sperma - aanstootgevend en verving de ‘profane taal’ door drie streepjes. 

In een Facebookpost vertelt moeder Cara dat haar zoon zich vernederd voelde door de aangepaste boodschap op zijn taart en dat zij haar verwarde familieleden - inclusief haar moeder van 70 jaar oud - de betekenis van ‘cum’ moest uitleggen. Hoewel ze de opvallende vorm van censuur van een onschuldige Latijnse uitdrukking "compleet belachelijk" noemt en in eerste erg boos werd, kunnen ze er intussen ten huize Koscinski wel om lachen. Het woord 'cum' blijft verboden op de website van Publix, maar de supermarktketen betaalde de taart van Cara wel volledig terug.

Cara Koscinski

Ok. I didn't want to post but I cannot resist. I ordered Jacob's graduation cake from Publix. A $70 cake!! He earned a 4.79 GPA. Publix refused to write the words Summa Cum Laude because I was using...
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Voor de rest hebben ze allemaal een smartphone, computer of tablet, maar even opzoeken op het Internet naar de betekenis...Een grote hoop weet blijkbaar enkel zijn snelkoppeling naar Facebook te vinden.

 • josh tree

  tja die konden ze terug krijgen!! en niet betaald!

 • Jozef Vermeulen

  Geven we nu ook al Summa Cum Laude op de middelbare school? Binnenkort studeren er kleuters Summa Cum Laude af van de papschool, zeker?

 • Jurgen Van Den Bergh

  Die taart mochten ze zelf opeten. Die moest ik niet meer hebben en betaalde ze ook niet.

 • marie-claire de bosscher

  stommerikken die taartmakers....