Jack (7) doneert zijn spaarcentjes aan moskee die gevandaliseerd werd na aanslagen Parijs

Maandag stelden de leden van een moskee in Pflugerville, Texas, verbouwereerd vast dat hun moskee zwaar was aangepakt door vandalen. De muren waren besmeurd met uitwerpselen en overal lagen kapotgescheurde pagina's van de Koran. "Een haatactie als reactie op de aanslagen in Parijs", klinkt het bij de lokale politie. Een jongetje uit de buurt vond dat zo erg voor de plaatselijke moslimgemeenschap dat hij prompt de centjes uit zijn spaarpotje kwam geven. "Dit kind is hoop", klinkt het ontroerd bij de gemeenschap.

Bestuurslid Faisal Naeem was interviews aan het geven over de haatdaad op de moskee toen hij een klein jongetje en zijn mama tussen de journalisten zag opduiken. "Dit is New York niet, dus ik dacht dat ze gewoon stonden te kijken wat die camera's te betekenen hadden. Maar plots kwam de jongen naar mij. Hij gaf me eerst bedeesd een hand. En daarna gaf hij me 20 dollar", vertelt Naeem blij aan BuzzFeed.

Volgens het lokale tv-station KXAN heet de kleine weldoener Jack Swanson en is hij zeven jaar oud. "We hadden eerder in de auto gepraat over hoe mensen uitwerpselen op de plaatselijke moskee hadden gegooid en dat dit echt iets verschrikkelijks is om te doen", vertelt mama Laura Swanson aan KXAN. "Het maakt niet uit wat jij gelooft, wat ik geloof, wat hij gelooft of wat wie dan ook gelooft. Alle geloof is belangrijk", had ze tegen haar zoontje gezegd. Jack wilde na dat gesprek nog maar één ding: zijn spaarpotje gaan halen en zijn geld aan de moskee doneren zodat de leden de troep kunnen opkuisen.

Naeem vindt de vriendelijke daad van Jack erg hartverwarmend. Leden van de moskee willen de jongen nu bedanken door hem een cadeautje te geven voor de christelijke feestdag Kerstmis. "Want dit kind is hoop", zegt Naeem aangedaan. En dat willen ze graag verder zetten.