Ivanka Trump beleeft “ongemakkelijk moment” als wereldleiders haar negeren: parodieën niet bij te houden

Instagram/Twitter
De Amerikaanse presidentsdochter Ivanka Trump is kop van jut nadat ze zich tijdens de G20 in Japan op een “ongemakkelijke” manier in een conversatie van enkele staatshoofden probeerde te mengen. Beelden daarvan gingen in geen tijd viraal. En de parodieën lieten niet op zich wachten.

Het was het Franse Elysée, het kabinet van president Emmanuel Macron, dat het filmpje deelde in de Stories op zijn Instagramaccount. Op de beelden is te zien hoe Ivanka probeert deel te nemen aan een gesprek van  Macron, de Britse premier Theresa May, de Canadese premier Justin Trudeau en de voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde.

Heel wat gebruikers op sociale media omschreven het als een “ongemakkelijk moment”. Daarop begonnen ze met de hashtag #UnwantedIvanka de presidentsdochter als ongewenste gast te fotoshoppen in een hele reeks iconische foto’s, zoals de landing van de geallieerden in Normandië op D-Day, de overstekende Beatles op Abbey Road en de eerste maanlanding. (lees hieronder verder)

Ook politiek Amerika liet zich horen. Onder meer het Democratisch congreslid Alexandria Ocasio-Cortez: “Het kan sommigen verbazen, maar gewoon ‘dochter zijn van’ is niet echt een kwalificatie voor een carrière”, tweette ze gisteren. “Het schaadt onze diplomatische standing.”


Ivanka Trump is sinds 2017 een van de topadviseurs van haar vader. Al bij haar aanstelling deed dat wenkbrauwen fronsen omdat ze daarvoor niet echt kwalificaties leek te hebben.


Eerder dit jaar kwam aan het licht dat haar vader haar overwogen had om de Wereldbank te leiden. Hij zei ook dat ze een geweldige ambassadeur zou zijn voor de Verenigde Staten bij de VN.