Is glitter de nieuwste trend in koffieland?

Een 'Diamond and Gold' cappuccino in de Indiase koffiezaak Coffee by Di Bella in Mumbai.
rv/ Instagram: @supri_30 Een 'Diamond and Gold' cappuccino in de Indiase koffiezaak Coffee by Di Bella in Mumbai.
Een Indiase koffieshop is wellicht een wereldwijde nieuwe trend gestart: glitterkoffie. Hoewel de sprankelende cappuccino hetzelfde smaakt als de ‘gewone’ versie, zien ze er besprenkeld met glitters natuurlijk veel feestelijker uit dan normaal.

En daar is het de Indiase koffiezaak natuurlijk om te doen. Het drankje heet ‘Diamond en Gold Cappuccino’ en wordt verder gewoon op dezelfde manier bereid als een gewone cappuccino, met gestoomde melk. Het grote verschil is de eetbare glitter die op het drankje ligt te sprankelen.

"Bling"
Het drankje valt in ieder geval in de smaak bij de klanten, die zeggen dat de koffie zoals een normale cappuccino smaakt, maar “veel meer bling heeft.” Anderen vonden dat de glitter bijdroeg aan een “meer crèmeachtige textuur en nog zorgt voor en glitterachtige lipgloss. Anderen maken zich dan weer zorgen over de voedselveiligheid en vragen zich af of de glitters die gebruikt worden wel echt eetbaar zijn.

De ‘discokoffie’ is voorlopig alleen nog maar bij Coffee by Di Bella in Mumbai verkrijgbaar, maar het zou ons niet verbazen wanneer het swingende drankje binnenkort ook in de koffiezaken in ons land opduikt.

May your Saturday night shine and sparkle just as bright as our Gold and Diamond Cappuccino! #CoffeeByDiBella #CBD #DiBella

Een foto die is geplaatst door Coffee By Di Bella (@coffeebydibella) op
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Ik heb een hekel aan al die koffiebars waar je amper nog een koffie kunt kopen die naar koffie smaakt. Als ik caramelsmaak wil zal ik wel een caramel eten.

 • Carlo Verstappen

  Als niemand dat besteld zal de glitter er rap af zijn.

 • frieda schaut

  vind dit wel wel niet aantrekkelijk om te drinken!!

 • Mario Quirynen

  thierry, het is geen echte glitter he, wellicht iets vergelijkbaar als eetbaar papier ( het snoep)

 • Thierry Vansweevelt

  Weer belachelijk. Als de horeca maar manieren vindt om het geld uit mensen hun zakken te kloppen zonder talent of toegevoegde waarde. Koffie is dan ook nog eens een sterke pro-oxidant (ja ookal zit er wat antioxidant in). Dus nu kan je ouder worden met bling! Slim! Glitter komt ofwel van plastic ofwel van micasteen. Komt sowieso in het milieu terecht en ben benieuwd wat je nieren en lever er van vinden. En binnen 50 jaar wenen dat ze slechte bloedwaarden hebben en huh dik zijn.