Internet lacht zich krom met fietser vs. trucker

rv
Het druk bekeken filmpje van de fietser die niet wijkt voor een tientonner op een smal baantje, bezorgt creatievelingen een pak inspiratie.  Nog geen 48 uur na het viraal gaan van het filmpje, ontdekken we nog steeds de ene leuke meme na de andere. 

Naast de memes duiken diverse nep-evenementen op en een remix.  De speed pedelec-fietser, die in het dagelijkse leven zelf vrachtwagenchauffeur is,  komt telkens herkenbaar in beeld. Wij geven hem onherkenbaar. Een overzicht.

Facebook Maxime's Journey

Facebookpagina Maxime’s Journey laat zich inspireren door de adembenemende vrachtwagenreclame met Jean-Claude Van Damme, bijgenaamd Muscles from Brussels. Rijkevorsel is in het dialect ‘Veussel’.

Facebook Maxime's Journey

Diezelfde Maxime’s Journey ‘organiseert’ op 20 maart ‘het WK Vrachtwagens niet doorlaten omdat ze geen 1m opschuiven’. Duizenden tekenen present voor het fictieve evenement.

Facebook Maxime's Journey
rv
rv
rv

Met zijn taalgebruik kan hij - net over de grens - de New Kids uit het Nederlandse Maaskantje (Noord-Brabant) vervoegen, oordeelt deze twitteraar.

twitter @WildWestRosa
rv
-
rv -
rv
rv30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gaston FOUBERT

  Dan zie je hier nog niet het vervolg: de confrontatie met een achteropkomende geblokkeerde bestuurder … er zijn klappen gevallen.

 • Johan Thyssen

  Hoffelijkheid komt langs 2 kanten....

 • Ingrid Charlier

  Schitterend ze kunnen dat bekrompen ventje niet belachelijk genoeg maken.

 • jan gerets

  Indien Andre Mortier zou weten dat de fietser in kwestie als professioneel dispatcher in een groot distributie-centrum in Merksplas verantwoordelijk is voor de chauffeurs onder hem, dan zou hij gebeurlijk ook wel even nadenken om dergelijke man in dienst te houden ... Of vindt de vakbond dat dit " moet kunnen " ?

 • Yvan Lissens

  Zelf ben ik elke dag met de motorfiets op weg voor woon- werkverkeer en geef de mannen met hun vrachtwagens altijd de ruimte. Die 30 seconden langer wachten of even wat meer plaats maken weegt niet op tegen mijn leven. Wees een beetje heer in het verkeer en iedereen komt veilig thuis.