Instagramster valt 92 kg af, laat overtollige huid weghalen en ziet er nu zo uit

Links was Simone al 56 kg vermagerd. Rechts was ze 92 kg kwijt.
Instagram Links was Simone al 56 kg vermagerd. Rechts was ze 92 kg kwijt.
Simone Anderson is 25 jaar, is 1m81 groot en weegt 77 kg. Dat was in 2014 anders: toen gaf de weegschaal nog 169 kg aan. Haar succesvolle gewichtsverlies stuitte op ongeloof. "Waar is de overtollige huid gebleven?" Ook dát heeft Anderson intussen grondig aangepakt. Ze showt haar nieuwe lichaam maar wát graag aan haar volgers.

Het was geen makkelijke beslissing voor Simone Anderson, twee jaar geleden, om haar bijzondere verhaal op social media te delen. Intussen heeft de make-upspecialiste uit Auckland in Nieuw-Zeeland 137.000 volgers op Instagram en is ze voor velen een rolmodel. Ze wou vooral eerlijk zijn en ook de nadelige neveneffecten tonen van haar zware afvallingskoers. Zoals de massa overtollige huid, die ze inmiddels chirurgisch liet weghalen, als laatste stap in haar complete metamorfose.

Eind augustus 2014 besloot Simone om het roer helemaal om te gooien: "Ze wilde vermageren". Niet omdat ze niet van haar toenmalige uiterlijk hield, maar omdat ze "zelfs moeite had om de vuilnisbak op de steile oprit te krijgen". In oktober onderging ze een maagverkleining en op minder dan een jaar tijd verloor ze zomaar eventjes 92 kg. Wekelijks postte ze een selfie op Instagram om haar ervaringen te documenteren voor anderen.
LEES HIERONDER VERDER

Instagram
Instagram
Instagram

De meeste volgers waren meteen superenthousiast maar er waren ook haters. Simone stond ervan versteld hoe hard die kunnen zijn.  "Dat zou ik naar mijn ergste vijand nog niet schrijven." Maar ook de 'non-believers' draaiden uiteindelijk bij, nadat ze ook foto's te zien kregen van de minder fraaie kanten van het fenomenale gewichtsverlies. "Ik was daar niet beschaamd over of gegeneerd door, maar tijdens de sportsessies moest ik wel speciale drukpakjes dragen om alles op zijn plaats te houden. Dat schuurde mijn huid en veroorzaakte interne bloedingen en nagelbuikinfecties. Het was ongelooflijk oncomfortabel."

Streefgewicht
Eind 2015 zat ze op haar streefgewicht en toen ging ze langs bij de plastische chirurg. Dokter Remus Rapta uit de Amerikaanse staat Arizona deed de operatie, die negen uur duurde.

Zes dagen later zat Simone Anderson al op de sofa van Tyra Banks in haar tv-show FABLife. Het voelde allemaal nog "wat mals" aan, maar ze was tevreden over het eindresultaat. "Mijn lichaam is echt fantastisch. Ik kan niet gelukkiger zijn. Ik kan niet wachten tot het zomer is. Tegen dan ben ik helemaal hersteld en vind je mij zeker in bikini."
LEES HIERONDER VERDER

Instagram
Instagram
After losing 92kg, my skin of course was stretched to far and couldn't bounce back, just over 30 weeks ago I under went skin removal with @drrepta_plasticsurgery. It was the best decision of my life and I do not have a single regret.

Ook haar volgers kregen natuurlijk het uiteindelijke resultaat te zien. Op week 88 postte ze een voor-en-na-foto. Ze schreef erbij: "Ik heb mijn levensstijl, mijn voedings- en sportgewoontes compleet overhoop gegooid. Ik ben nu 33 weken ver na de plastische chirurgie aan buik en rug, en na mijn borstlift en -vergroting. "Het grootste deel van mijn overtollige huid is weggehaald, behalve die aan mijn boven- en onderdijen."

En een week later, zette ze twee nieuwe vergelijkingsfoto's, met een gewichtsverschil van zo'n 36 kg, op Instagram. "Het menselijke lichaam is ongelooflijk, zoveel is zeker. Hoe het maar blijft veranderen, daar sta ik perplex van."

These side by side comparisons definitely keep me striving for more, if you are own your own journey don't forget to document each step along the way even if it's just for your personal record to look back over!
The human body is incredible that's for sure, the places it has taken me, the huge changes it has witnessed and how much it continues to change still blows my mind. In the photo on the left I had already lost 56kg, and now the photo on the right is after losing 92kg. So there is an apx 36kg difference between the two photos!