Inbreker mispakt zich aan bejaarde bodybuildster: Willie (82) gaat hem te lijf met tafel en bezem tot politie komt

Willie Murphy, een ex-bodybuildster met een volle prijzenkast.
RV Willie Murphy, een ex-bodybuildster met een volle prijzenkast.
Een inbreker in Rochester (New York) dacht een makkelijke slag te slaan bij een bejaarde vrouw. De man wist alleen niet dat de 82-jarige Willie Murphy in feite een glorieuze ex-bodybuildster is. Ze ging de man te lijf met een tafel en bezem, daarna hield ze hem vast tot de politie arriveerde.

Murphy was zich vorige donderdag aan het klaarmaken om naar bed te gaan toen er plots op de voordeur gebonkt werd. Een man riep dat hij een ambulance nodig had. De vrouw vertrouwde het niet en belde de politie, de deur liet ze dicht. Toen de man dat doorhad, forceerde hij zich een weg naar binnen.

“Ik hoorde plots kabaal”, doet Murphy haar verhaal in Amerikaanse media. 
De onverschrokken vrouw bleef ijzig kalm. Ze verstopte zich in haar huis terwijl de man op speurtocht ging. Toen ging ze hem te lijf met een tafel. Het meubelstuk brak, de inbreker viel op de grond. “En vervolgens dook ik op hem.”

Daarmee was het nog niet afgelopen voor de dief. Murphy pakte een fles shampoo en spoot die helemaal leeg in zijn gezicht. Vervolgens ging ze de man met een bezem te lijf totdat agenten arriveerden. 

“Verkeerde huis”

De toegetakelde inbreker moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Trotse agenten gingen met de onverschrokken Murphy op de foto en deelden dat plaatje vandaag via Twitter. “Spijkerhard”, noemt de politie van Rochester haar.

Rochester NY Police on Twitter

Ms. Murphy standing shoulder to shoulder with Genesee Section Officers after an intruder attempted to break into her home. Ms. Murphy is tough as nails & fended off the intruder. Ms. Murphy standing with some of the officers that responded to her home.

De vrouw won in het verleden prijzen als bodybuildster. Dagelijks doet ze nog aan fitness, tot ‘deadlifts’ van 112,5 kilo toe.”Hij koos het verkeerde huis uit”, besluit ze.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Hermans

  Rarara, hoe zou Geens, samen met zijn nummer 2 (Desanfants) geoordeeld hebben?

 • Rene Dannau

  doe het hier en je gaat als slachtoffer goed betalen en in het gevang.

 • Wesley Kenis

  Doe dat in België en het word zelf opgepakt en krijgt de dader nog een "werkloosheidsvergoeding" voor de dagen dat hij niet kan gaan "werken". Goed gedaan zou ik zeggen!!!

 • vangeel guido

  Goed zo op die klot..n.