In dit kinderziekenhuis rijden de patiëntjes in een BMW of Lamborghini naar de operatiekamer

Dokter Daniela Carvalho bestuurt de auto van de 5-jarige Andrea Destraio op weg naar de operatiekamer in het Rady Children's Hospital in San Diego.
reuters Dokter Daniela Carvalho bestuurt de auto van de 5-jarige Andrea Destraio op weg naar de operatiekamer in het Rady Children's Hospital in San Diego.
Het kinderziekenhuis in San Diego heeft wel een heel originele manier gevonden om het verblijf van zijn zieke patiëntjes wat gemakkelijker te maken. De kinderen mogen in een luxe bestuurbare auto naar de operatiekamer rijden.

De mini-auto's zijn gedoneerd aan het ziekenhuis door een liefdadigheidsorganisatie van lokale politieagenten. De auto's geven de kinderen het gevoel dat ze de voertuigjes zelf besturen, maar eigenlijk worden ze bestuurd door het verplegend personeel. Om nog een beetje bij te dragen aan dat speciale gevoel, hebben de kinderen de keuze tussen een BMW, een Mercedes, of een Lamborghini. 

De mini-auto's zijn een groot succes. "De kinderen vinden het heel leuk'', aldus Daniela Carvalho, medisch directeur van de afdeling chirurgie van het ziekenhuis. "Hun ouders zien dat ze ontspannen en gelukkig zijn.''

Andrea Destraio (5) geeft de medische staf van het ziekenhuis een high-five alvorens ze de operatiekamer binnenrijdt.
reuters Andrea Destraio (5) geeft de medische staf van het ziekenhuis een high-five alvorens ze de operatiekamer binnenrijdt.
Andrea geeft ook de politieagenten die de auto's doneerden een high-five als bedankje.
reuters Andrea geeft ook de politieagenten die de auto's doneerden een high-five als bedankje.
De 7-jarige Jonathan Jauregui voelt zich helemaal op z'n gemak in zijn coole auto.
reuters De 7-jarige Jonathan Jauregui voelt zich helemaal op z'n gemak in zijn coole auto.
reuters