In de ban van een kat: kantoormeisjes raken geobsedeerd door kat achter raam aan de overkant

De vraag 'wat is de naam van je kat?' hing wekenlang met post-itjes (links) op het kantoorraam van Erika en haar collega Alison, tot er eíndelijk onverwachts een antwoord kwam. Rechts de mysterieuze witte kat in kwestie.
Twitter: @Erika_Strong De vraag 'wat is de naam van je kat?' hing wekenlang met post-itjes (links) op het kantoorraam van Erika en haar collega Alison, tot er eíndelijk onverwachts een antwoord kwam. Rechts de mysterieuze witte kat in kwestie.
Wanneer Erika Strong uit Toronto vanaf haar kantoor in Canada uit het raam kijkt, ziet ze aan de overkant, ook gezeten achter een raam, een witte kat. Elke dag. De vrouw werd uiteindelijk zo nieuwsgierig naar het dier dat ze haar eigen raam volhing met post-itjes om aan de eigenaars de naam van hun huisdier te vragen.

Wekenlang hingen de briefjes - een post-it per letter om de vraag ‘wat is de naam van je kat?’ te stellen op een manier waarop die aan de overkant van de straat te lezen zou zijn - te verkleuren achter de ruit. 

Strong en haar collega Alison Fleming, die ook in de ban van de kat geraakt was, verwachtten er eigenlijk niets meer van. Tot vandaag plots een antwoord aan het raam van de kat hing. ‘MARSHALL’ stond er in grote zwarte koeienletters gedrukt op een A4'tje.

lees verder onder de foto:

Nadat de vraag wekenlang had opgehangen, kregen Erika en haar collega plots antwoord. De witte kat die ze elke dag zien zitten vanuit hun kantoor heet Marshall.
Twitter: @Erika_Strong Nadat de vraag wekenlang had opgehangen, kregen Erika en haar collega plots antwoord. De witte kat die ze elke dag zien zitten vanuit hun kantoor heet Marshall.

Strong en Fleming waren naar eigen zeggen door het dolle heen met het onverwachte antwoord. De twee overwegen nu een vervolgvraag te stellen en vragen iedereen op Twitter, waar ze het hele verhaal in geuren en kleuren met de wereld deelden, om mee te stemmen naar wat die vraag dan moet worden:

lees verder onder de tweet:

Intussen smult het publiek mee. “Wat een heerlijk verhaal, ik heb meer behoefte aan goed nieuws!”, zegt iemand. Iemand anders stelt dat het erg grappig zou zijn geweest als katteneigenaars in andere appartementen óók briefjes hadden opgehangen met de namen van hun katten. “Dan zou je plotsklaps veel meer katten kennen in je buurt!”

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Vlecken

    De kat zelf vraagt zich af waar al die drukte voor nodig is.

  • Febe Chapin

    Die werken daar hard zo te zien. Hoe verveelt moet je zijn om nieuwsgierig te zijn over het naam van een kaat.

  • Melanie Van den broeck

    Tof gedaan zou hetzelfde doen. Katten zijn dieren waar je uren kan naar kijken en ze geven u rust ook. Mooie kat naam past echt bij hem.