IJssalon verkoopt het gevaarlijkste ijsje ter wereld. Je moet zelfs document ondertekenen voor je het mag opeten

.
Facebook .
‘Respiro Del Diavolo’, ofwel Adem van de Duivel, is het gevaarlijkste ijsje ter wereld. Het is namelijk 500 keer pikanter dan Tabasco. Wie zijn mond eens in vuur en vlam wil zetten, kan terecht in het Aldwych Café, een ijssalon niet ver van Glasgow. Je moet wel ouder zijn dan 18 en eerst een document ondertekenen waarmee je alle verantwoordelijkheid op jou neemt.

Tabasco scoort ongeveer 7.000 SHU op de schaal van Scoville, een schaal die de pikantheid van eten meet. Dit ijsje scoort maar liefst 1.569.300 punten op diezelfde schaal. Ter vergelijking: pepperspray scoort tussen 2 miljoen en 5 miljoen op de schaal van Scoville. Het is dan ook geen wonder dat de Adem van de Duivel het gevaarlijkste ijsje ter wereld wordt genoemd. En in het Aldwych Café in Schotland kan je het proeven.

Lees verder onder de foto.

'Respiro del Diavolo'
Facebook 'Respiro del Diavolo'

Het ijsje is gemaakt volgens een oud Italiaans recept uit 1936. Toen Martin Bandoni, de uitbater van Aldwych Café, vorige maand naar Italië trok, kwam hij op het idee om het ijsje zelf te maken. “Ik weet dat de mensen in Glasgow houden van pikant eten, maar dit is als een kernexplosie in je mond”, zegt Martin.

Een potje kost 2 pond, een hoorntje 1,90 pond. Je moet wel minstens 18 jaar zijn en voor je eraan begint, moet je een document ondertekenen waarmee je alle verantwoordelijkheid op jou neemt. 

.
Facebook .41 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kate Epelo

  Magda, met nen goeie kater is da gewoon genieten

 • Alfons Thijs

  Shinji ge hebt verschillende tabasco busjes en de pikantste was tijdelijk te koop en had zelfs 10000 op de schaal

 • Jakke Troost

  Voor mensen die warm en koud blazen tegelijk.

 • Koen Vandewalle

  Hoeft zelfs niet de reaper te zijn die in het ijs gedraaid is, er zijn al verschillende pepers die 1.5 miljoen op scoville halen , de reaper is een uitschieter met 1.5 tot 2.2 miljoen. Ze kunnen ook aanlengen met chemische capsicum. Btw iemand die een pikante saus wil op basis van de Carolina reaper. Check out Fonsies Insane Hot Sauce , Belgische makelij.

 • Cooks Roy

  Misschien willen Geens en Weyts wel eens proeven?? Die zijn toch zot genoeg.