Iemand tekent gigantische beer in sneeuw en iedereen vraagt zich nu af hoe navel werd gemaakt

Twitter
Een raadsel in de sneeuw houdt de bewoners van Montréal in Canada in de ban. Iemand trok er de contouren van een gigantische beer op het ijs van het Canal de Lachine en nu breekt iedereen zich er het hoofd over hoe de artiest in godsnaam de navel maakte.

Het was de plaatselijke afdeling van CBC News die het verhaal naar buiten bracht. De beer verscheen gisteren in de sneeuw, vlakbij een voetgangersbrug die het kanaal overspant in de buurt van Saint-Henri. Al snel viel het aandachtige kijkers op dat de navel van het dier wel erg ver van de andere sporen aflag. En ze vroegen zich af hoe de artiest die navel dan wel had gemaakt.

Hypotheses

Volgens CBC News was er makkelijk twee meter tussen de navel en de omtrek van de beer en meteen deden de wildste hypotheses de ronde.


De meest voor de hand liggende: dat de artiest gesprongen was. Probleem daarmee is dat de beer - zoals vermeld - op het ijs getekend werd en dat er geen glijsporen zijn aan de navel. Het is bovendien een flinke afstand om te springen. En als je van de navel terug naar de rand moet, kan je ook geen aanloop nemen.

Anderen zochten het iets verder en opperden dat de maker sneeuwballen had gebruikt en die naar de plek had gegooid waar de navel zich bevindt. Problematisch daaraan is dat de persoon in kwestie dan ongelofelijk goed moet kunnen mikken, want de navel is perfect gevormd en bestaat uit maar liefst vier afdrukken in de sneeuw.

Sommigen dachten aan een drone of een hockeystick. Die laatste theorie wordt kracht bijgezet door de perfect gevormde wenkbrauwen van de beer, die ook met zo’n stok gemaakt kunnen zijn. Het kan ook een schoen op een stok geweest zijn, zo klinkt het.

Even diep

Een andere populaire theorie is dat de navel er al was. En dat de rest van de beer er achteraf werd rondgemaakt. De vraag blijft dan wel hoe die oorspronkelijke afdrukken gemaakt werden. De afdrukken van de navel zien er bovendien even diep uit als die van de rest van de beer.

De vraag blijft voorlopig onbeantwoord en dus wordt er vrolijk verder gegist. Sommigen gaan zelfs zo ver om te denken dat het aliens waren, in navolging van de bekende graancirkels.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Overduidelijk aliens...

 • Dave Broes

  global warming?

 • guido vermeyen

  Die navel lag er al, er is omheen getekend.

 • Jan Heyvaerts

  Net zoals Philippe dacht ik aan een stok met een touw aan en daaraan bevestigd een zwaar, cirkelvormig object.

 • Abel Ragman

  Met een drone die een paar keer land, eenvoudig toch.