Huwelijk van Jenna gaat plots niet meer door, haar 'oplossing' doet harten smelten

Jenna Yorkovich.
Kos Jenna Yorkovich.
Wat te doen als zeven weken voor het grote feest plots blijkt dat je huwelijk niet doorgaat? Jenna Yorkovich liet haar warm hart zien en legde tientallen hardwerkende vrijwilligers in de watten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De catering en de zaal in Minneapolis (Minnesota) waren al betaald, het geld kon ze niet meer terugvragen. Yorkovich besloot er dan maar het beste van te maken: ze contacteerde het Ronald McDonald House, een stichting die families van zieke kinderen gratis opvangt in de buurt van het hospitaal.

"Twee weken geleden hadden we telefoon gekregen van een bruid. Haar huwelijk was plots afgelast en ze vroeg of wij in de plaats wilden komen eten en drinken", aldus voorzitster Jill Evenocheck.

Zo gezegd, zo gedaan. 175 vrijwilligers kwamen uiteindelijk opdagen en maakten er alsnog een hartverwarmende avond van. Jenna zelf gaf nog een speech voor haar 'eregasten'.

De keuze is niet toevallig: de jongedame werkt in een kinderziekenhuis en beseft dus meer dan wie ook het belang van zo'n organisatie. "Het is een rotte situatie, maar ik heb er het beste van gemaakt", beseft Jenna. "Deze mensen maken het verschil. Het voelt alsof ik er een nieuwe familie bij heb en ik sta te popelen om zelf te gaan helpen. Het is een andere vorm van liefde, maar daarom niet minder belangrijk."