Hond wacht braaf in de rij voor de supermarkt namens zijn baasje

De foto van de hond bij een Peruaanse supermarkt ging viraal op sociale media.
Shirley Vergara De foto van de hond bij een Peruaanse supermarkt ging viraal op sociale media.
Een foto van een hond die keurig in de rij staat voor de supermarkt gaat de wereld rond. Het dier uit de Peruaanse stad Machu Picchu Pueblo, vlak bij de wereldberoemde ruïnestad, nam de plek van zijn baasje in en hield braaf anderhalve meter afstand.

Volgens een lokale nieuwssite vond de hond het geen probleem om zich te houden aan de social distancing, in het leven geroepen door het coronavirus. Op het moment dat de foto werd genomen was het te druk in de supermarkt, waardoor klanten buiten in de rij moesten wachten om naar binnen te kunnen. De cirkels op de stoep moeten ervoor zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. Ook de viervoeter nam braaf in zijn cirkeltje plaats. 

Sinds het baasje van de hond, Shirley Vergara, zo’n twee weken geleden de foto op Facebook plaatste, wordt het plaatje massaal gedeeld. In de reacties onder het bericht is er volop lof voor het brave beestje. Veel mensen vinden dat we best een voorbeeld aan hem kunnen nemen. ”De hond houdt zich braaf aan de regels, terwijl wij ze massaal negeren”, is een van de reacties. 

In Peru zijn tot dusver 7.056 mensen overleden aan het coronavirus. Sinds 16 maart zijn de grenzen dicht en lange tijd mochten mensen alleen naar buiten voor boodschappen. Sinds maandag zijn ook de winkelcentra weer geopend.

Lees ook:  

Katje Lee vliegt terug naar Peru voor verplichte quarantaine: “Op 1 augustus ga ik hem terughalen”

Argentijnse priester transformeert kerk tot bar uit protest tegen “oneerlijke” coronamaatregelen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wilfried Vanden Berg

    Die hond heeft blijkbaar een betere opvoeding gehad , dan sommige mensen .