Hond ruikt gas in kelder en breekt uit om baasje en haar dochtertje te redden

Facebook
Sadie was een stoute meid, dachten de buren én de politie, die haar baasje aanvankelijk zelfs een boete gaf. De hond was losgebroken, maar toen ze Sadie weer naar huis brachten, namen de agenten daar een gasgeur waar. De eigenares is ervan overtuigd dat het dier wilde waarschuwen voor het gaslek en zo haar leven en dat van haar vierjarige dochtertje heeft gered.

Van “stoute meid” naar “heldin” in recordtijd. Dat speelde Sadie woensdag klaar. De hond was uit haar huis in het New Yorks Tuckahoe weggelopen en bleef constant blaffen op straat, tot ergernis van de buren. De politie kwam rond 15u45 ter plaatse voor de loslopende hond. De agenten zagen dat de glazen schuifdeur openstond en het hek stuk was. Bij een toertje rond het huis roken ze gas, dat uit een openstaand raam van de kelder kwam. De brandweer werd opgeroepen en ontdekte inderdaad een gaslek in de kelder.

De politie prees Sadie op Facebook omdat ze heel waarschijnlijk de het gas had geroken en de aandacht kon vestigen op het euvel. De boete voor het baasje werd weer ingetrokken.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • josette Huybrechts

  Waarom staat er nu niet bij dat het een staffort was? Mij verwondert dat niet want het zijn heel trouwe en lieve dieren, die in veel landen geen kans krijgen, in de pers als gevaarlijk bestempeld worden en verknoeid worden door verkeerde bazen.

 • Fatima De Clercq

  De hond koos eieren voor zijn geld en trapte het af. Anders had de hond geblaft en niet weggelopen mocht ze iemand willen redden.

 • mark germanus

  Brave hond geef ze een goei knook om op te knabbelen !

 • Mady Vermeulen

  Het is eens te meer bewezen: Niet de leeuw maar de hond is de koning der dieren.

 • Annie Darden

  De hond, je beste vriend, ook in nood ! Prachtig !