Hogeschoolstudenten scoren virale hit met chocoladen pumps

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze één keer in hun leven viraal zijn gegaan, maar de studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL in Hasselt kunnen dat wel van hun bucket list schrappen. Ze filmden voor het opleidingsonderdeel Beeldcommunicatie het productieproces van chocoladen pumps en scoorden er een wereldwijde hit mee die al meer dan 14 miljoen keer is bekeken en ruim 40.000 keer is gedeeld. Het is daarmee een van de best bekeken filmpjes in Vlaanderen die enkel via Facebook werden verspreid. En zelfs Facebook vindt geen verklaring voor het succes.

De studenten Communicatiemanagement filmden voor chocoladeproducent B-Art Chocolates in Maasmechelen het productieproces van chocoladen pumps. Het Facebookfilmpje duurt nog geen twee minuten, maar overal ter wereld lijken mensen erdoor gefascineerd. Vooral in Azië wordt het lustig geliket en gedeeld.

Het mooie eindproduct
Facebook/B-Art Chocolates Het mooie eindproduct

"Chocolade spreekt tot de verbeelding"

Herve Van de Weyer, opleidingshoofd Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL, is net zoals de studenten verbaasd over het plotse succes. "We hebben er lang over nagedacht en we vinden geen verklaring, behalve de goede reputatie van onze Belgische chocolade. We hebben geen clickfarm of andere hulpmiddelen gebruikt. Het filmpje is puur organisch gegroeid."

"Wij denken dat de Belgische chocolade in combinatie met rode pumps overal ter wereld aanslaat. Chocolade spreekt tot de verbeelding en de rode pumps doen denken aan de beroemde Louboutins", meent Van de Weyer, die zal proberen dit succes te herhalen. "Al denk ik dat we gewoon geluk hebben gehad."

Opleidingshoofd Herve Van de Weyer
PXL Opleidingshoofd Herve Van de Weyer

Overstelpt met aanvragen

Bij B-Art Chocolates konden ze zich geen betere reclame voorstellen. Het bedrijf wordt overstelpt met aanvragen, want iedereen wil de chocoladen pumps kopen. Voorlopig worden de schoenen niet verscheept, omdat er nog geen verpakking voor handen is die de smaak van de chocoladen pumps niet beïnvloedt en tegelijk de pumps onbeschadigd op de eindbestemming kan bezorgen.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van B-Art Chocolates of de Facebookpagina.