Hoe je een hardgekookt eitje in de oven maakt en 13 andere handige trucjes

"Een eitje", noemst Jan Boskamp het. Een makkie, en dat is het ook, als u al deze trucjes kent. 14 manieren om anders met eieren om te gaan dan u waarschijnlijk gewend bent. HouseholdHacker bundelde ze voor u op YouTube.


1. Eitje staat recht

Eentje om erin te rollen. Wist u dat u een ei wel degelijk rechtop kan doen staan? Het vraagt wat heen-en-weergeschuif en vooral wat finesse maar het kán!

2. Spiegelei in de microgolf
Wat boter op een bordje, het hele ei erop en dan met de mespunt een kleine inkeping in de dooier aanbrengen. Dat kan een serieus verschil maken bij het opkuisen. 45 seconden en klaar is het spiegelei.

3. Zijn uw eieren nog goed?
Dat kan u makkelijk testen in een kom water. Valt het ei omver, dan is het vers. Staat het al wat recht, dan is het niet meer zo vers. Drijft het, dan kan u het beter niet meer opeten.

4. Hoe een perfect roerei maken?
Een kom met een vierde kop melk, drie eieren en roeren. De brij die u dan heeft in een warme pan met boter gieten. En weer roeren in de pan. De eieren over elkaar werpen tot er niets vloeibaars overblijft. Laat het roerei dan nog een minuutje doorkoken.

5. Gepocheerd ei in de microgolf
Een kom die bestand is tegen microgolven half vullen met water en het ei daarin werpen. Afdekken met een bord en een minuutje in de microgolfoven. En klaar!

6. Zachtgekookt eitje
Eieren zachtjes in kokend water leggen. Voeg wat zout toe en wat plantaardige olie. Vijf minuten laten koken en nadien even in koud water leggen.

7. Roerei in de schaal
Leg het ei in de mouw van een trui. Bind het ei goed af aan beide kanten. Dan de mouw aan beide uiteinden herhaaldelijk en snel rondtollen. Zo wordt het ei in de schaal zelf geroerd. En dan gewoon koken.

8. Ei breken met 1 hand
We hebben het Jeroen Meus en zijn collega's al zo vaak zien doen met duim en wijsvinger. Maar u kan het zelf ook, als u een beetje oefent!

9. Eidooier afscheiden
Deze is hier nog al eens de revue gepasseerd. Maar hij blijft leuk. Neem een petfles en zuig de dooier gewoon op. Slurp!

10. Roerei in de microgolf
Twee eieren roeren met melk, peper en zout. Dan een minuutje de microgolfoven in. Dan eruithalen en weer beginnen roeren. Terug een half minuutje de oven in en klaar!

11. Nog een manier om een spiegelei te maken
De traditionele manier eigenlijk. In de warme pan, met boter. Maar vergeet het deksel niet!

12. Eitjes bakken in de oven (ipv koken)
Geen gedoe met kokend water dat u niet het oog mag verliezen. Plaats de eieren in het midden van de oven. Een half uurtje op 180 graden, een paar minuutjes in ijskoud water en u heeft wat u wou.

13. Makkelijk eitjes pellen
Plaats een hardgekookt ei in een kom met wat water in. Neem een bord om alles af te dekken. En schudden maar, mét passie. Na tien seconden zou u het resultaat moeten hebben zoals u het in het filmpje ziet.

14. Ei pocheren op sous-vide manier
Neem plastic folie en smeer die in met uw favoriete olie. Plaats in een klein recipiënt. Leg het ei erop en sluit de 'verpakking' (de plastic folie) goed af. Drie minuten in kokend water houden en u bent er!

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels