Hilariteit over spelfout op simulatie toeristisch bord Vlaanderen

vlaamsparlement.tv
Er is flink wat hilariteit op sociale media over de nieuwe ‘Welkom in Vlaanderen’-borden van de Vlaamse regering. Op een simulatie die in het Vlaams Parlement getoond werd, prijkt namelijk een schrijffout. Gelukkig blijkt ze niet op de uiteindelijke borden te staan.

Het was toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) die de beslissing nam om de borden te plaatsen. Ze moesten langs de Vlaamse snelwegen komen en heten iedereen in vier talen welkom. In totaal zijn er veertien geplaatst. Eind januari werd het eerste in de grond gestopt. Totale kostprijs: 330.000 euro.

Op een simulatie op de website van het Vlaams Parlement blijkt echter een schrijffout te staan, meer bepaald in de Duitse vertaling. Er staat ‘Wilkommen’ in plaats van ‘Willkommen’. Met een ‘l’ te weinig dus. Het duurde niet lang eer Twitter het had opgemerkt. Met de nodige hilariteit tot gevolg. “Voor dat geld hadden ze toch een extra ‘l’ kunnen kopen”, klonk het onder meer.

Veva Daniels, de woordvoerster van Wegen en Verkeer, was er snel bij om iedereen gerust te stellen. “De render was fout”, tweette ze. “Het echte bord is juist.” Ze voegde er ook een foto aan toe als bewijs: van een bord dat door arbeiders overeind wordt gezet.
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gilbert Geldof

  Enkel een spelfout op de simulatie, so what? Sommigen hieronder zouden beter zwijgen i.p.v. te reageren. Geen leestekens gebruiken, envelop(p)kes etc.

 • Marc Van Opstal

  België is een bordjesland. Bordjes maken is hier een goede carrièrekeuze. Enkele pareltjes onlangs opgemerkt: onder het blauwe ronde fietspadbord, een extra bord met daarop "fietsers toegelaten"; onder een bord C43, een bord C45 beide met het nummer 50... Dit land wordt met het uur achterlijker.

 • Albert De Vries

  Z'n vriend die borden maakt is nu ook blij...

 • Gino Denil

  Een bord voor de prijs van een Toyota Corolla. Da's goedkoop moet Weyts gedacht hebben.

 • Patrick Martens

  Waarom in 4 talen? België kent 3 landstalen.