Hij kleedt zijn vrouw dagelijks en doet haar make-up om samen paardenfokkerij te runnen

Facebook
Toen Gayle Shann uit de Australische deelstaat Queensland 27 was, had ze een vreselijk ongeval met een graafmachine. Ze verloor haar rechterarm en haar linkerarm werd verbrijzeld. Al dertien jaar lang verzorgt haar echtgenoot Mac haar zodat ze samen toch nog altijd hun veeboerderij en paardenfokkerij kunnen blijven runnen. Mac kleedt haar elke dag 's morgens aan, doet haar make-up en helpt haar met eten. En dan kan de dagtaak beginnen.

"Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld met zo'n man als Mac", zegt Gayle in de tv-reportage die oorspronkelijk al in 2003 werd uitgezonden en die de populairste ooit was in de ABC-reeks 'Australian Story'. Gisteren liep het programma opnieuw langs bij het ultieme liefdeskoppel. Op Facebook regent het likes en shares voor de unieke love story van Mac en Gayle.

Brutaal afgerukt
Het moment waarop de handschoen van Gayle Shann in augustus 2002 vast kwam te zitten in de graafmachine, veranderde haar hele leven. Haar rechterarm werd brutaal afgerukt, haar verbrijzelde linker- zou ze nadien nauwelijks nog kunnen gebruiken - al hoopt Gayle (nu 39) nog altijd dat dat ooit weer helemaal goed komt. Drie weken hospitaal volgden en meer dan twee maanden behandeling in Sydney.

Iconische make-upbeelden
Haar echtgenoot Mac (vandaag 37) nam de huwelijksgeloften héél erg serieus en verzorgde zijn vrouw van dag 1 na het zware ongeval. Hij poetst haar tanden, helpt haar bij het douchen, aankleden en eten. Elke dag opnieuw. Mac leerde ook de make-up van zijn vrouw te verzorgen. Prachtige - en Down Under zelfs iconische - beelden zijn het, in de reportage, die ieders hart doen smelten. De zeldzame toewijding van Mac voor zijn echtgenote liet in 2003 al niemand onberoerd, en de bewondering van de kijker is vandaag niet afgenomen.

It is a love story that captivated millions. The story of Mac and Gayle Shann remains one of #AustralianStory’s most popular and, after much demand from viewers, we are revisiting their story. Catch up with what Gayle and Mac are doing now Monday at 8pm on ABC TV.This episode was filmed by ABC cameraman John Bean ACS. John was tragically killed in a helicopter crash in 2011 and is survived by his wife, Pip Courtney, who is the presenter of ABC TV's Landline program. You can read more about John Bean here: http://www.abc.net.au/news/2011-08-19/john-bean-a-life-remembered/2846446

Posted by Australian Story on Monday, June 8, 2015

"Hij deed dat van in het begin heel goed", vertelt Gayle Shann. "Veel beter dan ik had verwacht. Nu is hij zelfs wat eigenwijs: hij denkt het altijd beter te weten. Hij heeft zo zijn eigen mening over wat ik moet aantrekken."

Geen typische stadsman
De band tussen de twee is ongetwijfeld een belangrijke factor waarom de reportage zo veel losmaakt bij de mensen. "En ook dat hij een bosachtig manstype is", zegt Gayle. "Helemaal niet het soort stedelijke basisman. En om hem dan dit allemaal te zien doen staat in schril contrast met wat je van hem zou verwachten."

Paardensport
Gayle Shann mag dan wel voor een groot deel afhankelijk zijn van Mac, ze won de afgelopen dertien jaar toch ook veel zelfstandigheid terug. Het administratieve werk voor hun bedrijf op de computer neemt ze voor haar rekening. Met haar speciaal door de vrienden gemaakte gemotoriseerde vierwieler kan ze de paarden bijeendrijven en kan ze ook werken in de veeboerderij. De Australische sport waarbij een ruiter te paard één rund moet afzonderen van de kudde, is voor het koppel erg belangrijk. Ze nemen vaak deel aan wedstrijden met hun paarden.

Geen kindjes
De twee hebben ervoor gekozen om geen kindjes te hebben. Dat zagen ze - geleidelijk aan - samen niet zitten in hun moeilijke situatie. Gayle, die blij is dat ze überhaupt nog leeft, prijst zichzelf gelukkig met Mac: "Want niet zo veel mannen zouden doen wat hij doet. Hij is zo een van die heel bijzondere mensen."

Anything For Her

When Mac and Gayle Shann's story first aired, it attracted a deeply emotional response from viewers who said they were struck by the young couples' strong bond. This year is their 16th wedding anniversary and we go behind the scenes with the couple for the weekend. 'Weekend At Weetalaba' tonight at 8pm on ABC TV.

Posted by Australian Story on Sunday, June 14, 2015
Luckiest girl in the world

Mac and Gayle Shann remain our most popular couple and after much demand from viewers we are revisiting their story Monday at 8 on ABC TV.

Posted by Australian Story on Thursday, June 11, 2015