Het internet gaat wild over de kleur van deze schoenen

Op sociale media is een nieuwe vorm van gezichtsbedrog opgedoken. Grijze met turquoise-kleurige Vans-sneakers.

Een twitteraar met de naam @thuumby plaatste een foto met de tekst: 'Deze roze met witte Vans!'. Daar was niet iedereen het mee eens. De post ging viraal, omdat een meerderheid grijs met turquoise ziet. De schoenen blijken toch wit met roze. Het doet veel mensen denken aan The Dress uit 2015.

Maar wie op de site van het merk Vans kijkt, kan nergens sneakers in die kleur vinden. Wel roze met wit. Chelsea Traynor maakt korte metten met de discussie en plaatst de twee foto's naast elkaar.

The Dress
Zo'n 2,5 jaar geleden werd The Dress wereldberoemd. Een wit met gouden jurk bleek toch een zwart met blauwe jurk te zijn. Op sociale media ontstonden twee teams: #blackandblue en #whiteandgold. Na het fenomeen 'The Dress' doken steeds meer voorbeelden op van gezichtsbedrog. Gelukkig kwam er snel een wetenschappelijk antwoord op de vraag waarom de een een andere kleur ziet dan de ander.

Twitteraars braken in 2015 zich het hoofd over 'The Dress'.
rv Twitteraars braken in 2015 zich het hoofd over 'The Dress'.6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Arifiene De Laet

  Tja ik zie dus groen met roze...

 • Adam Beyer

  Heeft niets met intelligentie te maken en als je daar wild van wordt ben je niet goed wijs. Die foto van The Dress heb ik al op verschillende toestellen gezien en heb ze in beide kleuren gezien. Het is onmogelijk om het anders te zien, dat is een optische illusie en daar is niemand immuun voor dus take it easy he zeg.

 • Gino Denil

  De kleur die op een foto staat hoeft niet de kleur in het echt te zijn. Sla de foto op. Open hem in een beeldbewerkingsprogramma en meet de kleur met het kleurenpipet. Dan pas weet je of je last hebt van optisch bedrog en je ogen iets anders zien.

 • Verduyckt Kim

  Ziet er mij roos en wit uit. Ik word wild van den tutter die beweerd dat dit grijs en wit is...

 • Kim De Smet

  Helemaal wild word ik daarvan...