Ga naar de mobiele website
^ Top

Het haar van Aliia is 2,28 meter lang: "Kammen duurt een uur, drogen een hele dag"

Barcroft
Wat er gebeurt als u uw haar twintig jaar lang laat groeien? Dan ziet u eruit als Aliia Nasyrova, beter bekend als de Rapunzel van Letland. Dat ze net haar inspiratie haalde bij dat soort feeërieke sprookjesfiguren zal u niet verbazen.

De lokken van de 27-jarige brunette zijn 2,28 meter lang. Eén keer per week wast ze haar haar, een klusje dat twintig minuten duurt. Kammen neemt een uur in beslag, drogen zelfs een volledige dag omdat ze weigert een haardroger te gebruiken. Maandelijks knipt ze zelf de puntjes bij, daarna laat ze haar 'kunstwerk' nog eens onder handen nemen door een professionele kapper.

Haar echtgenoot Ivan Balaban beschouwt haar indrukwekkende kapsel als "een deel van de familie". "Als we samen in bed liggen, ga ik tegen de muur liggen zodat zij alle ruimte heeft. Ik wil haar haar echt niet beschadigen. Soms praat ik ook tegen de vlechtjes: als ze in de weg liggen, vraag ik vriendelijk of ze even kunnen opschuiven."

Barcroft

Ook al komen er soms vreemde blikken haar richting uit, Balaban is trots dat zijn vriendin weigert de schaar boven te halen. Al is het wel niet altijd evident. "Haar kapsel beïnvloedt zelfs onze vakantieplannen. Zo moeten we bijvoorbeeld altijd een dag extra vrijhouden om haar haar piekfijn in orde te brengen."

Barcroft

Haar coiffure weegt in totaal twee kilogram. "Dat is ongeveer evenveel als mijn kat, geen wonder dat mijn nek er soms last van heeft", aldus Aliia. "Als kind liet ik mijn haar groeien omdat ik dat graag zag. De heldinnen uit die sprookjes gaven me inspiratie en ook mijn moeder hielp me erbij."

Barcroft

Als Aliia nu het huis uitgaat, legt ze altijd vlechtjes in haar haar. "Anders wordt het te gevaarlijk. Mijn haren reiken tot op de grond, thuis stap ik er al vaak genoeg op."

Barcroft

De van oorsprong Russische vrouw zet regelmatig foto's van zichzelf op Instagram, maar uit de reacties blijkt dat niet iedereen fan is. "Sommigen zeggen dat ik het zou moeten afsnijden of verkopen, maar op zulke haatberichten reageer ik niet."

Barcroft

Op financieel vlak hoeft Aliia zich geen zorgen te maken, ze krijgt genoeg gratis producten om haar kapsel te verzorgen. Pesterijen, daar wordt ze soms wel het slachtoffer van. "Als kind ging ik mee naar het theater en daar heeft iemand een kauwgom in mijn haar geplakt. Een echte ramp, er zat niets anders op dan dat stukje weg te knippen."

Barcroft

Maar opgeven, dat staat niet in haar woordenboek. "Het is niet mijn droom om in het Guinness Book te raken, want dat record staat volgens mij op meer dan vijf meter. Maar hier in Letland zal wel niemand beter doen."

Barcroft
Meer over21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Benjamin Capozzi

  Knap :o en wat zit iedereen hier te zeiken over hygiëne? Wat heeft hygiëne nu te maken met de lengte van je haar? Kortzichtige mensen -_-

 • Jorick Lefever

  Wa zijde gulle voor bende pezewevers laat mensen ies doen wat ze willen --'

 • Eddy Utens

  Goe zot

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Kun je veel pruikjes van maken voor kankerpatienten...

 • Anita Pintjens

  Niet echt proper 1 maal per week wassen

Gesponsord

Meld een bug