Haylee (16) heeft misvormde hand, maar daar treurt ze niet over. Integendeel

Instagram
Een Amerikaanse tiener die geboren werd met een misvormde hand, laat zich niet omlaag halen door haar beperking. Haylee Gardner (16) begon er als kind gezichtjes op te tekenen en toen ze merkte dat haar vrienden dat hilarisch vonden, maakte ze er een Instagrampagina rond. Daar laat ze iedereen nu meegenieten van de avonturen van haar alter ego ‘Fred’.

Haylee werd geboren met het amnionstrengsyndroom, een potentieel levensgevaarlijke aandoening die kinderen in de baarmoeder treft. Een foetus is omhuld met vruchtwater en twee vliezen en als het binnenste – het amnionvlies – scheurt, kunnen strengen ontstaan waarin de baby verstrikt kan raken. Met een hele reeks potentiële geboortedefecten tot gevolg.

Verbergen

Bij de tiener uit Macksburg, Iowa raakte een van haar handen afgekneld en die kreeg daardoor niet de kans om zich te ontwikkelen. “Toen ik opgroeide, zei mijn moeder me dat ik niet bang hoefde te zijn om mijn hand te laten zien en dat ik hem niet mocht verbergen”, doet ze haar verhaal. “Als kind tekende ik soms op mezelf en ik merkte dat mijn duim een beetje op een neus leek en mijn vingers op een hanenkam. Met twee ogen en een mond erbij leek mijn hand op een gezicht.” (lees hieronder verder)

The way this photo was taken kind of makes it look like I only have one hand... 🤔

34 vind-ik-leuks, 3 reacties - Haylee Gardner (@onehanded1der) op Instagram: 'The way this photo was taken kind of makes it look like I only have one hand... 🤔'

Ze doopte haar alter ego ‘Fred’ en begon allerlei scenario’s voor hem te verzinnen, die ze dan fotografeerde. Zo ging Fred met de wagen rijden, vloog hij mee met het vliegtuig en mat Haylee hem allerlei verschillende outfits aan. De hilarische en schattige foto’s postte ze op Instagram, nadat een van haar vrienden haar dat had gesuggereerd.

Ongewenste aandacht

Met de pagina hoopt ze niet alleen een lach op de gezichten van Instagrammers te toveren, maar ook aan bewustmaking te doen. Want ondanks het feit dat ze dankzij de steun van haar ouders een flinke dosis zelfvertrouwen ontwikkelde, trekt haar hand toch nog altijd ongewenste aandacht. (lees hieronder verder)

Oh Do I Miss The Water💙🌊

32 vind-ik-leuks, 1 reacties - Haylee Gardner (@onehanded1der) op Instagram: 'Oh Do I Miss The Water💙🌊'

At Least Fred Thinks He's A Good Driver 🚘

51 vind-ik-leuks, 2 reacties - Fred (@littlehandfred) op Instagram: 'At Least Fred Thinks He's A Good Driver 🚘'

“Op school ben ik door één andere leerling gepest en die was erg gemeen tegen me”, gaat ze verder. “Meestal gaat het om kleine kinderen die staren, wat me niet zo stoort. Ik vind het eigenlijk jammer dat ouders hen daarvoor bij me wegtrekken. Als ze gewoon naar me toe zouden komen, zouden we er misschien kunnen over praten.”

Met haar pagina hoopt de tiener anderen bewust te maken dat er zoiets bestaat als afwijkende ledematen. “Hopelijk zullen ze dan een beetje minder naar me staren en wijzen”, zegt ze nog.

Fred op Instagram: "Fred Says Make Sure You Stay Warm This Summer ☀️"

49 vind-ik-leuks, 2 reacties - Fred (@littlehandfred) op Instagram: 'Fred Says Make Sure You Stay Warm This Summer ☀️'

Fred Can Almost Smell The Sugar 🤤

29 vind-ik-leuks, 1 reacties - Fred (@littlehandfred) op Instagram: 'Fred Can Almost Smell The Sugar 🤤'

Fred is trying really hard not to cheat 😑

29 vind-ik-leuks, 1 reacties - Fred (@littlehandfred) op Instagram: 'Fred is trying really hard not to cheat 😑'

Fred Is Pooped

35 vind-ik-leuks, 1 reacties - Fred (@littlehandfred) op Instagram: 'Fred Is Pooped'
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Frank Baeyens

    Geweldige meid.

  • emiel wouters

    Hier zie je nog maar eens hoe mensen zijn. Geen enkele reactie op dit feit. Maar dat hondje dat aan een ijsje likt. Oh mijn god. Hier gaat het maar om een mens, en da's niet belangrijk. Maar om die tekenfilmpjes met die duimpjes moeten wij wal lachen. niet de mens die er achter zit. Zover is het met ons gekomen.