Gezin ontdekt voorraad walnoten van eekhoorns onder motorkap

Chris Persic had meer dan een uur nodig om alles eruit te prutsen.
RV Facebook Chris Persic had meer dan een uur nodig om alles eruit te prutsen.
Een Amerikaanse vrouw die een verbrande geur opmerkte nadat ze thuis met haar auto vertrok, zette die snel aan de kant en stapte uit. Onder de motorkap wachtte haar een verrassing. Eekhoorntjes hadden er een voorraad verstopt van minstens 200 walnoten.

Holy Persic uit Pittsburg in de VS was maandag nog maar net vertrokken, toen ze een verbrande geur waarnam en vreemde geluiden hoorde. Ze belde haar man, die haar aanraadde om snel de motorkap te openen. Daar ontdekte de vrouw, verstopt in alle mogelijke hoekjes, minstens 200 walnoten en veel gras.

“Ze zaten echt overal”, vertelt haar man Chris. “Onder de batterij, bij een ventilator, ... de noten op het motorblok waren zwartgeblakerd. Het leek alsof ze bijna geroosterd waren.”

De walnoten zaten zowat overal in de motor verstopt.
RV Facebook De walnoten zaten zowat overal in de motor verstopt.

De wagen was een maand geleden nog op controle geweest, maar nadien had het koppel niet meer in de motorkap gekeken. De noten van de boom in hun tuin waren enkele weken geleden beginnen vallen. “Die eekhoorntjes zetten er vaart achter”, lacht Chris.

Het duurde bijna een uur om alle noten eruit te halen. Een controle in de garage wees uit dat er geen schade was. “Maar we hebben wel geluk gehad”, aldus Chris. “Het gras in de motorkap was vochtig omdat het had geregend. Als het echt droog was geweest, was er misschien brand ontstaan.”

RV5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Landuyt

  En nu dus weer een koppel eekhoorns dat verhongert omdat hun wintervoorraad weg is. Knap gedaan.

 • Nicolas Van Hoecke

  Die wagen zal daar wel al even staan. Zou mij verwonderen dat dit op 1 dag ofzo is gedaan...Kunnen die zo noten dragen? Normaal steken ze in hun mond om het zo te vervoeren, dit lijkt me wat groot.

 • Gerrit Versteele

  Dit is het werk van 1 eekhoorn hoor: die leven buiten de voortplantingsperiode solitair en zullen nooit hun wintervoorraad delen.

 • guido vermeyen

  En ze hadden gratis vervoer ! Om familie te bezoeken in een ander bos....eekhoorns zijn bewuste ecologische dieren, zoals meerijden met iemand en vooruitziend....voor onderweg een versnapering een voorraad walnoten, je weet nooit wanneer je terug thuis bent met al die filles...

 • Ivan Godefroot

  das pas groen rijden se :)