Geniaal: studenten hangen hun eigen McDonald's-poster op in filiaal, na 52 dagen hangt die er nog steeds

twitter @Jevholution
De Amerikaan Jevh Maravilla (21) heeft een schitterende grap uitgehaald in zijn lokale McDonald's-restaurant in Texas. Het viel de student op dat er geen enkele Aziaat staat op de foto's die het filiaal sieren. Samen met zijn vrienden besloot hij daar iets aan te doen. Ze creëerden hun eigen reclameposter en hingen die stiekem op aan een lege muur in het restaurant. Na 52 dagen hangt de foto er nog steeds.

De student met Filipijnse roots ging samen met een vriend in juni te werk. De twee poseerden geheel in de stijl van de fastfoodgigant met een hamburger en frietjes en bleven dat doen tot ze het perfecte plaatje hadden gekiekt. Vervolgens kroop er nog veel tijd in het bewerken van de foto. Het resultaat mocht niet uit de toon vallen met andere foto's in het restaurant. 

Een kopieerbedrijf drukte de poster op het gewenste formaat af, waarop het meest riskante gedeelte van de 'undercover'-operatie aanbrak. De 'advertentie' ongemerkt ophangen in het filiaal. Jevh zocht en vond in de tweedehandswinkel een McDonald's-uniform en fabriceerde een nepbadge. 

Enkele vrienden hielden een oogje in het zeil, terwijl de grappenmakers de poster aan de muur bevestigden. Missie geslaagd. Jevh haalde zijn stunt uit op 13 juli. De poster hangt er nog steeds, stelden de twee 52 dagen later met genoegen vast. De plaatselijke franchisenemer heeft niet de intentie om de foto weg te halen. "We zijn trots op de diversiteit in onze restaurants en we moedigen de creativiteit van deze studenten aan", liet hij optekenen aan Amerikaanse media.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Stevens

  bangelijk goed gewoon

 • Benny De Keyzer

  Dit riekt naar een reclame stunt, ik geloof niet dat die mannen zomaar stiekem een reusachtige poster kunnen ophangen.

 • ronny cuypers

  Prima poster. En gratis reclame voor McDonald's. Ik zie niet in waarom die zouden klagen.

 • Ingrid De Clercq

  Geweldig. Positief initiatief, IPV van te zeuren en klagen zelf op ludieke wijze aangekaart.

 • Angelo Cabooter

  Zonder uniform en nepbadge en zonder de vrienden die een oogje in het zeil hielden, ging het niet gelukt zijn.