Geen 1 aprilgrap: Britse politie zoekt deze inbreker

.
Twitter/@warkspolice .
Een opvallende robotfoto die de politie in het Engelse graafschap Warwickshire verspreidde, zorgt voor hilariteit op Twitter.

De illustratie van de enorm breedlachende man met spierwitte tanden lijkt zo amateuristisch gecrëeerd dat veel twitteraars dachten dat het om een late 1 aprilgrap ging. "Is dit niet 'The Joker' uit Batman?", luidde het in tweets. Anderen zagen er de 'Cheshire Cat' uit Alice in Wonderland in, of Elmo uit Sesamstraat, maar dan met tanden.

De politie zag zich daarom genoodzaakt om dinsdag  een tweet de wereld in te sturen waarin werd gesteld dat de gezochte man verdacht wordt van een "vreselijke misdaad". De speurders zagen de grapjes ook passeren, maar benadrukken dat de foto is opgesteld op basis van beschrijvingen van een overvallen vrouw.

De man op de robotfoto belde op 5 februari aan bij de vrouw en leidde haar af. Zijn kompaan betrad de woning en stal een aanzienlijke hoeveelheid cash geld. In de zaak is er vooralsnog geen arrestatie verricht.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick DECOCK

  Droeg die overvallen vrouw wel aangepaste bril?

 • Marc Geerts

  Als ik zo een bakkes had dan ging ik er mee op de kermis staan.

 • Ivan Klemic

  Iemand met zo'n bakkes zou ik ook niet snel vergeten lol...

 • guido vermeyen

  ach, een app op je smartphone en je maakt wat je wil, tot grijsaard toe.

 • Jeff Smulders

  Lijkt een beetje op een breedbekkikker.