Frikandel speciaal zorgt voor 'speciaal' aanzoek

Gisteren mochten wij meewerken aan het... - Cafetaria de Smickel Veldhoven | Facebook
Een frikandel speciaal in de vorm van een hart, meer was er niet nodig voor John Hospel (29) uit het Nederlandse Veldhoven (provincie Noord-Brabant) om volmondig 'ja' te zeggen op het huwelijksaanzoek van zijn Linda. Ze vroeg hem woensdag, precies zeven jaar na de start van hun relatie, om de rest van zijn leven officieel met haar te delen.

Volgens Linda Jansen (27) moet het speciaal zijn als je iemand ten huwelijk vraagt, dus waarom niet met een frikandel speciaal? "John eet in de snackbar nooit friet, maar bestelt altijd vijf snacks waardoor ik op het idee kwam om een frikandel in hartvorm te laten maken", vertelt de bruid in spe.

Overigens vormde de frikandel slechts een onderdeel van haar masterplan om haar vriend ten huwelijk te vragen. Iets wat John niet zag aankomen. "We hebben het er lang over gehad, maar ik had het nu niet verwacht. Het was erg mooi en ik heb wel een traan gelaten."

Drugs dealen
John werd dinsdag gebeld omdat er iets mis zou zijn gegaan op zijn werk en met de vraag of hij meteen even wilde komen. Best raar, geeft John achteraf toe, terwijl hij nog nageniet. Op zijn werk ontving hij een brief en een pakketje, dat hij pas thuis open mocht maken.

Op weg naar huis werd hij plots staande gehouden door een politiewagen, omdat hij drugs zou hebben gedeald en het kenteken van zijn auto daarbij was genoteerd. Zijn proces-verbaal had echter een aparte tekst: "U dient zich te melden bij snackbar De Smickel in Veldhoven."

En dus tufte John vol verbazing naar de frituur. Daar lag een brief en een frikandel speciaal in de vorm van een hart. "Toen wist ik dat het Linda was!" vertelt de Brabander.

Liedje
Bij snackbar De Smickel in Veldhoven waren ze wel in voor het speciale huwelijksaanzoek. "Linda en John zijn vaste klanten, dus waarom niet!", vertelt een medewerkster. De frituur wordt inmiddels overspoeld met reacties.

Het aanzoek kwam voor John uiteindelijk in het café Oers Gezellig, waar Linda het liedje Mag ik dan bij jou van zangeres Claudia de Breij op haar eigen manier zong. Natuurlijk zei John 'ja' na zo'n aanzoek.

Linda Jansen (27) en haar vriend John Hospel (29) met de 'aanzoeksfrikandel'.
Kees Martens Linda Jansen (27) en haar vriend John Hospel (29) met de 'aanzoeksfrikandel'.
Linda Jansen (27) vroeg haar vriend John Hospel (29) deze week op bijzonder smakelijke wijze ten huwelijk.
Linda Jansen (27) vroeg haar vriend John Hospel (29) deze week op bijzonder smakelijke wijze ten huwelijk.