Flessenpost uit Nieuw-Zeeland komt acht jaar later in Spanje aan

Jana en haar zoon Julian in 2010, rond de tijd dat ze de flessenpost in de haven van Whangarei gooiden.
rv Jana en haar zoon Julian in 2010, rond de tijd dat ze de flessenpost in de haven van Whangarei gooiden.
Een boodschap in een fles die een familie uit de noordelijke Nieuw-Zeelandse stad Whangarei op het Noordereiland acht jaar geleden te water liet in de plaatselijke haven, is acht jaar later gevonden aan het strand van Mundaka aan de Atlantische kust van Spanje.

Een Duitse vrouw, Luisa, stuurde de familie in Nieuw-Zeeland, nadat haar moeder tijdens een vakantie in Spanje de flessenpost vond, een brief op het adres dat ze vonden op het briefje in de fles. “Ik was stomverbaasd”, zegt Jana Joy, die de doorzichtige glazen wijnfles destijds met haar toen zevenjarige zoon in zee gegooid had. “Ik was die fles helemaal vergeten aangezien het al acht jaar geleden is, maar we vinden het zó leuk dat hij uiteindelijk ergens terecht is gekomen en gevonden is”, zegt ze aan de lokale media. “Ik dacht eigenlijk dat de fles de haven niet eens uit zou raken.”

Fles reist verder

In de brief beschrijft Luisa hoe mooi de familie het vond om ‘echte flessenpost’ te vinden. Ook meldt ze dat de fles inmiddels weer onderweg is: haar zus, die voor de Duitse marine werkt, heeft de fles ergens tussen Frankrijk en Engeland weer in de Noordzee gegooid, samen met nog een brief van hen erbij. “We hopen dat jullie fles nog verder reist, naar Afrikaanse of Amerikaanse kusten”, klinkt het.

De Nieuw-Zeelandse vrouw nam na het ontvangen van de leuke brief via Facebook contact op met de Duitse vrouw en haar moeder. Ondanks alle hartverwarmende reacties hoopt de vrouw dat anderen geen voorbeeld nemen aan haar actie. “We hebben al genoeg troep in de zee, ook al is glas waarschijnlijk beter dan plastic.”

De brief die de Duitse familie uit het Zwarte Woud stuurde.
rv De brief die de Duitse familie uit het Zwarte Woud stuurde.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ka Van der Linden

    Ach dat is gewoon een grap. .Iedereen kan zoiets uithalen. Fles met briefje erin met één of andere smeekbede of wat dan ook. Pff Heb dat ook eens gedaan met een balon die ik vond. Ander briefje aangehangen die zogezegd van Oekraine kwam (onooglijk dorpje op atlas opgezocht.)

  • Guido Delrio

    Sluikstorten. Vervuilers bekend..

  • SABINE VAN DE KERKHOVE

    Allemaal leuk, maar dan op de barricade staan roepen dat er vuil in de zee ligt....en glas beter dan plastiek? als het in kleine stukjes is gebroken kan het ook in de maag van zeedieren komen, hypocrisie ten top, altijd als het maar naar uw eigen hand kan gedraaid worden. Properheid begint altijd met het vegen voor uw eigen deur punt.