Flat Earth Society gaat in discussie met Elon Musk, en wat daarop volgt is gewoon geweldig

Thinkstock
Ondanks het overweldigende wetenschappelijke bewijs zijn er nog steeds mensen die geloven dat de aarde plat is. De Flat Earth Society heeft zelfs een geverifieerde Twitteraccount, met een erg actieve beheerder. Die ging eerder deze week in discussie met Elon Musk, CEO van Tesla, en dat leverde een geweldig staaltje internetgoud op.

Als je ervan uitgaat dat de aarde plat is, zou je logischerwijs denken dat hetzelfde geldt voor de andere planeten. Maar aan logica doet de Flat Earth Society duidelijk niet mee. Toen Elon Musk eergisteren op Twitter met een knipoog vroeg waarom er geen Flat Mars Society bestaat, besloten de aanhangers van de platte aarde zich te mengen in de discussie. 

"Hey Elon, bedankt voor je vraag. In tegenstelling tot de Aarde hebben we kunnen observeren dat Mars rond is. We hopen dat je een fantastische dag hebt!", klonk het beleefde doch ietwat dubieuze antwoord. En daarmee ontketenden ze een Twitterstorm die ons nog lang zal heugen.

De Flat Earth Society werd met veel sarcasme op de korrel genomen, en het moet gezegd: de twitteraar achter de account beschikt over veel doorzettingsvermogen en een goed gevoel voor humor. De man of vrouw bleef maar antwoorden op ironische vragen en niet al te subtiele uithalen. Hij liet zich lustig meeslepen in een semantische discussie over het verschil tussen ronde, sferische en bolvormige objecten:

Hij maakte vreemde verwijzingen naar Star Wars:

Maakte zichzelf ook ietwat belachelijk toen hij het belang van bewijzen aanhaalde:

En toen de Hollow Earth Society, die gelooft dat de aarde een lege bal is, zich begon te moeien in het gesprek, was het hek helemaal van de dam.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Baldr VanHoek

  Als en als en als... wie heeft het bewijs geleverd dat het een bol is? Een kwiet die 500 jaar geleden toen er enkel paard en kar was? Ondertussen heeft de NASA heeft trouwens nooit foto's gestuurd tenzij bewerkten? Dus buiten ingewikkeldheden is er niets om simpel aan te nemen dat wat zomaar aangenomen wordt waar is. Waar is heel de commotie ontstaan over die fake maanlandingen trouwens? Hoe zit het met het centrum van de aarde die blijkbaar antartica is?

 • Johan Van Biesen

  Hoe harder men tracht deze stelling te ontnuchteren, hoe harder men gaat wijfelen...

 • Dirk Landuyt

  Als de aarde plat zou zijn hadden onze katten alles al over de rand gekieperd... Eeehm, bij nader inzien : is het daarom misschien dat de politieke krachten onze katten willen steriliseren (uitroeien) ?

 • Gino Denil

  Als de werkelijkheid toch een geavanceerde holografische 3D illusie is uit een 2D schil rond de kosmos zoals sommige wetenschappers als mogelijkheid stelden dan krijgt die Flat Earth Society alsnog gelijk. Alhoewel ze het zelf zo niet bedoelden.

 • Michel Mahy

  En ik die dacht dat de aarde een kubus was, net zoals de banden van mijn auto...